Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Százszor harapott meg 8 nagytestű kutya egy férfit

Nyolc nagytestű kutya támadott meg egy idős férfit a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen; az áldozat testén mintegy száz harapást okoztak az állatok, a férfit súlyos-életveszélyes sérülésekkel kezelik - mondta Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház sajtóreferense pénteken.

A mentőápolók elmondása szerint a kutyák csütörtökön több súlyos sebet ejtettek az áldozaton, aki az egyik fülét elveszítette. A férfit mentőhelikopterrel szállították a kórház intenzív osztályára - közölte

Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a férfi egy Nagyhegyes melletti tanya tulajdonosa, akinek a szomszédjából szabadult ki a nyolc nagytestű kuvasz kutya.

Az állatokat elkerítették, tulajdonosukat pedig őrizetbe vették. Ellene életveszélyt okozó gondatlanság miatt indult eljárás - tette hozzá a rendőr őrnagy.

Kutyatámadások Magyarországon - KRONOLÓGIA

Március 5. - A Komárom megyei Szárligeten két elszabadult kutya megtámadott egy középkorú asszonyt és egy fiatalembert. A támadásban az asszony súlyosan, a fiatalember könnyebben megsérült.

Április 11. - Berettyóújfaluban a házuk kertjében játszó hatéves kisfiút súlyosan megsebesítette a szomszéd elszabadult kutyája.

Május 22. - Saját kutyája támadott egy idős emberre Gyömrőn, a férfit sokkos állapotban szállították kórházba.

Június 15. - A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken egy megvadult kutya megtámadta gazdáját, egy nőt, aki bemenekült előle lakásába, s onnan hívta a rendőrséget. A helyszínre érkezett rendőrt is megtámadta a kutya, aki ezért lelőtte az állatot. A nőt a mentők kórházba szállították, bal kezének mutatóujját amputálni kellett.

Június 16. - Kunhegyesen egy lakos nyitva hagyta a háza kapuját, így a gondozására bízott három nagytestű kutya az udvarról kiszabadult az utcára, és az ott kerékpározó postásnőre támadt. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett.

Június 22. - Szatymazon egy nagytestű sarplaniac (sárhegyi) fajtájú kutya kiszökött a házuk kertjéből, majd az utcán rátámadt egy nőre, akit a fején megharapott. Az asszonyt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Július 14. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Olcsvaapátiban életveszélyesen, a nyakán sérült meg egy kilencéves kislány, akit kutya támadott meg szomszédban lakó nagyszüleinél. A lány vizet akart adni az udvaron megkötött német juhásznak.

Augusztus 11. - Pilisvörösváron, a házuk udvarában súlyosan megsebesített egy hároméves kislányt a család nagytestű keverék kutyája. A kislányt mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Október 15. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magy községben súlyosan megsérült egy kilencéves fiú, aki a szomszéd udvaron focizott barátjával, amikor az ott megkötött német juhászkutya elszabadult és többször megharapta.

Olvasóink írták

 • 7. gedeon 2010. november 20. 21:58
  „Nem is kuvaszok voltak a kutyák, hanem komondorok. Igaz a lényegen ez sajnos már nem változtat.”
 • 6. maros50 2010. november 19. 16:52
  „zoltánszabó!
  Kár,hogy nem te voltál akkor ott abban az időpontban!”
 • 5. windsor 2010. november 19. 16:29
  „Gedeon: gyerekkorom óta kutyázok. Nem csak egy fajtával vagyok kapcsolatban, hanem számtalannal, és az egyik munkám is a kutyákhoz köt. Nekem kuvasszal gyűlt már meg a bajom, és nem csak egy esetben. Foglalkoztam már bull típusú terriertől kezdve a vizslán át a közép ázsiai juhászig mindenféle fajtával, de én egy kuvaszban sem bíznék meg soha az életben még saját kutyaként sem - nem mintha valah eszembe jutna, hogy egy kuvasszal kössem össze az életem. Egyszerűen az eddigi tapasztalataim alapján teljes mértékben kiszámíthatatlannak bizonyultak...Lehet, hogy csak peches voltam és minden esetben pont egy kivételes kuvaszt sodort utamba a jó sors, de az én hozzáállásomat nincs ember aki a tapasztaltak után megváltoztatja...
  8 kutya esetén falkáról beszélünk. Még az se kell, hogy rossz körülmények között éljenek, pont elég, hogy ennyien vannak együtt... Jelenleg 3 kutyával élek, és már ennyien is falkát alkotnak, így mindig figyelnem kell, mert bármelyik rezdülése kiválthatja a másik kettő reakcióját. Ez több kutya esetén nagyobb veszélyforrás. 8 kutyára már lehetetlen odafigyelni.
  A kutyák tulajdonosa felelőtlen volt minden tekintetben és nagyon remélem, hogy kellő büntetést kap, noha ez nem segít az áldozaton.”
 • 4. gedeon 2010. november 19. 14:38
  „1. MárkóÓó, 2. windsor
  Nincs igazatok a kuvasz is ugyanolyan kutya, mint a többi. Semmivel sem nagyobb veszélyforrás, mint a társai. Természetesen, ha állandóan láncon tartják, nem foglalkoznak vele, ingerlik, éhes, embertelen körülmények között tartják, akkor támadhat, ez azonban a többi kutyára is igaz. Nekünk kicsi gyerekkorom óta volt kuvaszunk, kettő is egymás után, soha nem bántottak sem engem, sem másokat.
  Az viszont igaz, hogy ennyi kutyát nem szabad tartani egy embernek. A cikkből nem derül ki, hogy milyen körülmények között voltak tartva ezek a kutyák, de az ember, ha egy kis fantáziája van, kitalálja, hogy nem volt jó soruk a "gazdájuknál".”
 • 3. zoltanszabo 2010. november 19. 12:06
  „A kutyatámadásokért a gazdi a felelős.A kutya ha jól van tartva / nem kikötve éhen--szomjan / nem támad csak ha felingerlik. A kutyának sokkal több esze van mint sok embernek, ha támad védekezésnek fogja fel.Indok nélkül soha nem támad.”
 • 2. windsor 2010. november 19. 11:59
  „Remélem a gazdát rendesen megbüntetik. 1 kuvasz is pont elég veszélyforrás, nemhogy 8.
  Kívánok mielőbbi felépülést a sérültnek. És remélem a maradandó sérülések mellett képes lesz teljes életet élni. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy az ember a saját tulajdonán nem lehet biztonságban egy felelőtlen barom miatt, akit remélem, hogy eltiltanak az állattartástól a továbbiakban.”
 • 1. MárkóÓó 2010. november 19. 10:58
  „nem normális aki 8 kuvasz kutyát tart:S a kuvasz az amúgy is beszámíthatatlan, egyik pillanatról a másikra megváltozik és bumm :S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar ünnep - Závada Pál új darabja a Nemzeti színpadán

Budapest - A második bécsi döntés, majd a revíziót követő hét év magyar történelmének fájdalmait… Tovább olvasom