Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

SZDSZ: a cél a következő választáson leváltani a kormányt

A liberálisok célja a következő parlamenti választáson a mostani kormányzat leváltása lesz - közölte Szabadai Viktor, az SZDSZ ügyvezető elnöke szombaton Budapesten, a párt országos tanácsa ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.
Mint mondta, a körülbelül két hete elfogadott liberális együttműködési nyilatkozat, amelyet számos közéleti szereplő is aláírt, "a szétszórt liberális erők" közös állásfoglalása, amely kifejezésre juttatja elkötelezettségüket ezen értékek és célok iránt. Utalt arra, hogy Zuglóban május 29-én önkormányzati választás lesz, és bíznak abban, hogy képesek lesznek megszólítani azokat a választókat, akik "támogatni tudnak egy liberális összefogást".

A liberális együttműködési nyilatkozat lényege, hogy "az a széles bázis, azok a liberális emberek, akik nem csatlakoztak egyik párthoz sem, olyan fórumot találjanak, ahol elmondhatják véleményüket". A nyilatkozat megvilágította, hogy a klasszikus liberalizmus nem más, mint amelyből kifejlődött a XX. századi liberalizmus - emelte ki Szigeti István, az SZDSZ országos ügyvivője.

A tájékoztatón Tarján András, az SZDSZ országos ügyvivője és oktatáspolitikusa arról beszélt, hogy az oktatás minőségét kell mérlegelni az iskolamegszüntetésekkor; a kormányzat szerinte olyan iskolákat is be akar záratni, amelyek kifejezetten magas színvonalon tanítanak. Mint mondta, a legtöbb helyen nem kértek szakértői véleményeket, Erzsébetvárosban pedig az önkormányzat akkor közölte az iskola bezárásának tervét, amikor már több mint 60 első évfolyamos diák beiratkozott oda.

Kitért arra, hogy az Orbán-kormány által ígért rend akkor valósulhat meg, ha integrált oktatásban megfelelő végzettséget szereznek a fiatalok. Az új közoktatási törvény tervezete azonban a szegregált oktatást helyezi előtérbe, pedig "ha nem együtt neveljük a fiatalokat kiskoruktól kezdve, akkor a társadalom szétszakadása tovább folytatódik" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 9. 2kedő 2011. május 15. 11:00
  „"a szétszórt liberális erők" -- igen egy börtönbe tömöríteni!
  Nyilatkozataikkal most is a széthúzást, a bomlasztást, és az emberek megosztását akarják és teszik!!
  Lehet Menni a P...ba”
 • 8. ferdzso 2011. május 15. 08:40
  „"3 dodó2 Úgy,ám!! "Egy normális országban...": Azt hiszem, nem csak azok! (Eszembe jutott egy "Ős-régi" apróhirdetés: "Üzemképtelen, Csepel motorkerékpáromat, istállótrágyára cserélem!... "Sz..-t, sz...-ért." -jelige.)”
 • 7. k.elvis 2011. május 15. 01:25
  „Még az az abszurd hogy nincs sitten az országromboló libsi vezérkar a hűvösön.”
 • 6. lambada 2011. május 15. 01:13
  „Liberálisan fogalmazva, szabad nekik 0%-on maradni.”
 • 5. babar 2011. május 14. 19:35
  „Hehehe”
 • 4. Jozsoci 2011. május 14. 18:48
  „Mivel akarják leváltani a kormányt? Azzal a fél %-os támogatottsággal?”
 • 3. achilleus 2011. május 14. 17:40
  „kár az elektronokért ...”
 • 2. dodó 2011. május 14. 16:54
  „Még van pofájuk megszólalni? Normális országban már börtönben lennének.”
 • 1. klj_54 2011. május 14. 16:10
  „Mi az az szdsz?
  Szalajtott dinkák szövetsége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eső, zápor, széllökések - ez vár ránk vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombaton többnyire napos időre számíthatunk,… Tovább olvasom