Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

SZDSZ: aláírásgyűjtés néven adatbázist épít a Fidesz

Adatbázis-építésre használja az aláírásgyűjtő akciókat a Fidesz az SZDSZ szerint. Erről Gusztos Péter, a liberális párt frakcióvezető-helyettese beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
A politikus bejelentette: kezdeményezik, hogy a választási ajánlócédulákat ne a pártok és jelölőszervezetek gyűjtsék, hanem közvetlenül az Országos Választási Bizottság.

Átlagosan 4-5 havonta előáll egy aláírásgyűjtési kampánnyal a Fidesz, ám ezeket sosem követi népszavazási vagy népi kezdeményezés - mondta Gusztos Péter. A politikus példaként hozta a többi között a budapesti olimpiai kezdeményezéssel, a 14. havi nyugdíjjal, vagy az Igen Magyarország Chartával kapcsolatos akciókat, amelyeket nem követett közjogi aktus. Az SZDSZ szerint éppen ezért alapos a gyanú, hogy a Fidesz egy olyan adatbázist épít, amiben a választók személyes adatai mellett rögzíti az elkötelezettség mértékét is. Gusztos Péter úgy véli: ezzel a magatartással az ellenzéki párt megtéveszti a jóhiszemű állampolgárokat.

Gusztos Péter arra is kíváncsi, hogy a Fidesz miért nem közjegyző előtt semmisíti meg a megmaradt kopogtató cédulákat. Az SZDSZ még az európai parlamenti választások ajánlószelvényeinek leadásakor javasolta ezt a többi pártnak, de rajtuk kívül senki nem tett ennek eleget. A szabaddemokraták frakcióvezető-helyettese a választási törvény módosítását is kezdeményezi, hogy ne lehessen visszaélni a később beérkezett ajánlószelvényekkel. A párt azt is el akarja érni, hogy a szelvények ne a pártokhoz és jelöltállítókhoz érkezzenek be, hanem közvetlenül az Országos Választási Bizottság irodájába, ezért négypárti találkozót kezdeményeznek.

Olvasóink írták

 • 7. Power 2009. május 23. 10:29
  „5 évvel ezelőtt a korrupt MSZP egyik tagja, Zuschlag János :
  "Kérjük, hogy Orbán Viktor öntsön tiszta vizet a pohárba! Mai kampánynyitó rendezvényükön jelentse be az aláírásgyűjtés végét, nyilatkozzon arról, hány hamis aláírás, hány törvénytelen választói adatnak a begyűjtése történt az elmúlt hat hét folyamán!" - mondta a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták elnökhelyettese, Zuschlag János vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján."

  Gusztos vagy Zuschlag - egyik kutya, a másik eb.”
 • 6. klj_54 2009. május 23. 07:51
  „Szegény Gusztos még csak most jött rá?
  Erről (adat gyüjtés, jogtalan adatbázis előállítás) mindenki tudott rajta kívül!”
 • 5. hazaipalya 2009. május 23. 06:22
  „az érettségit is nagy nehezen szerezte +”
 • 4. hazaipalya 2009. május 23. 06:21
  „0 % az már EE)”
 • 3. garbon 2009. május 22. 17:49
  „Ez az ürge orvosi eset. Nem tud beletörödni a kis buzi gyerek, hogy a ha a FIDESZ nyer akkor nem tud nyíltan buziskodni.”
 • 2. .suhym. 2009. május 22. 15:34
  „A becsületesség lovagjai az SZDSZ-es emberkék...röhögnöm kell oly annyira....Gusztosnak ajánlanám, foglalkozzon inkább a saját pártja ügyes-bajos dolgaival...éppenséggel van mit takarítaniuk...mást ne is említsek, mint a csalásos elnökválasztást...csak úgy hullanak ki a csontvázak a szekrényekből az SZDSZ irodáiban. Gusztosnak semmi, de semmi erkölcsi alapja nincs bárkit is bírálni, főleg az ő kis pontagyában kipattanó, feltételezésen alapuló lózungokat nyilatkozni!
  Kis törpe párt, amelynek tagjai zsarolják a kicsivel nagyobbat, hogy emberkéi megtarthassák azoknak a bizonyos Audiknak a kulcsát, meg a jó zsíros felügyelő bizottsági helyeket....”
 • 1. Power 2009. május 22. 15:00
  „Gusztosnak ajánlanám: az előrehozott parlamenti választásokkal kellene foglalkozniuk mások szapulása helyett.
  Erre nem voltak hajlandók, így nem csoda, hogy már 1% alatt vannak.
  Rendszerváltás óta a törpepárt irányítja az országot, ezért vagyunk ma ilyen csodás helyzetben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet a patakban - egy napot várt az udvarias bejelentő

Holttestet találtak a Vas megyei Balogunyom közelében, egy patakban. Tovább olvasom