Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

SZDSZ: együttműködés a szocialistákkal

Véglegessé vált az SZDSZ listája az őszi önkormányzati választásokra. A párt soproni szervezete négy körzetben nem állít jelöltet, hanem a szocialista indulót támogatja, két körzetben a szocialisták támogatják az SZDSZ jelöltjét.
– Az együttműködés szándéka még nem koalíciós szerződés, de előrevetíti annak valószínűségét – mondta el tegnapi tájékoztatóján Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni elnöke, amikor nyilvánosságra hozta a jelöltek neveit tartalmazó listát. – Támogatjuk Walter Dezső polgármesteri jelölését, mögötte stabil többséget kívánunk kialakítani. A listán négy körzetben nem indítunk saját jelöltet, a szocialisták pedig támogatnak engem, illetve dr. Kertész Zoltánt.
A párt helyi vezetőjétől megtudtuk, az indulók kiválasztásánál fontosnak tartották, hogy ismerje az adott körzetet, lehetőség szerint ott is éljen. – Sokan rendelkeznek képviselői, illetve bizottsági tapasztalattal, ami szintén előnyös – tette hozzá Kóczán Zoltán.

Az SZDSZ jelöltjei

Bárány Zoltán (1. választókörzet), Mórocz István (3.), Vámosi Tibor (6.), Fejes Zoltán (7.), Kóczán Zoltán (8.), Bircher Ottó (10.), dr. Arszin Miklós (11.), dr. Kertész Zoltán (12.), dr. Molnár József (13.), Bujdosó Antal (14.), Csizmazia József (15.). Az SZDSZ a 2., 4., 5. és a 9. számú körzetben nem állít jelöltet, ezekben a szocialista Király Tibort, Németh Imrét, Varga Zoltánt és Cserich Zsoltot támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás jó formában

labdarúgás

Dudás Ádám, a Győri ETO U17-es válogatott középpályása tíznapos teszten… Tovább olvasom