Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

SZDSZ: jelen formájában elfogadhatatlan a költségvetés

Elfogadhatatlannak nevezte a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az SZDSZ elnöke pénteken az MTI-nek. Retkes Attila azután nyilatkozott, hogy a párt országos ügyvivői testülete a megyei elnökökkel kibővítve tárgyalt a büdzséről.
Retkes Attila elmondta: a megbeszélésen az a vélemény fogalmazódott meg, hogy a költségvetés jelenlegi formájában elfogadhatatlan az SZDSZ számára. Kifejtette: bár a büdzsé tervezete a válságkezelés alapvető céljainak megfelel, de nem ad elegendő választ a munkahelyteremtés és -megőrzés problémáira.

A munkanélküliségi ráta drámaian emelkedik, és várhatóan az Út a munkához program lejártával, a téli időszakos munkanélküliséggel még tovább nő ez a szám - tette hozzá a pártelnök. Retkes Attila szerint a különösen elesettek, a mélyszegénységben élők védelmét sem szolgálja eléggé a költségvetés.

A települési önkormányzatok helyzetét is nagyon megnehezíti a javaslat, reális a veszélye annak, hogy kórházakat, óvodákat, iskolákat kell bezárni - fejtette ki a pártelnök.

Az SZDSZ-frakcióból Béki Gabriella, Kovács Kálmán, Ikvai-Szabó Imre és Velkey Gábor sok módosító javaslatot nyújtott be, a hivatalos állásfoglalással megvárják ezeknek a sorsát. Az ügyvivő testület szerdán ismerteti a hivatalos pártálláspontot, majd november 14-én az országos tanács is összegzi véleményét.

Olvasóink írták

  • 1. klj_54 2009. október 30. 19:53
    „Az SzDSZ-ről egy könyv cím jut eszembe: Victor Hugó: A nyomorultak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszliszkai lincselés: ítélethirdetés november 13-án

Az olaszliszkai emberölés ügyében november 13-án hirdet ítéletet a másodfokon eljáró Debreceni… Tovább olvasom