Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

SZDSZ: konkrét javaslatok a koalíciós tárgyalásokra

Konkrét javaslatokkal készül az SZDSZ a csütörtökön kezdődő, balatonőszödi koalíciós tárgyalásokra. Kuncze Gábor négy területet emelt ki, ahol liberális megoldást javasolnak a kormányprogram részeként.
Liberális gazdaságpolitikát szorgalmaz az SZDSZ, tisztességes piaci versennyel, versenyképes adórendszerrel, a privatizáció ésszerű folytatásával, az euró bevezetéséhez szükséges feltételek megteremtésével, és kisebb állammal. Az új parlament megalakulása után el kell fogadni az önkormányzati képviselők számának csökkentéséről szóló javaslatot.

A kisebb parlamentről is lehet tárgyalni, de rögtön a ciklus elején - mondta Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke. Az oktatásban folytatni kell a reformokat, az egészségügyben pedig be kell vezetni a több biztosítós modellt. A szociálpolitikában a rászorultság elvét szükséges érvényesíteni. Kuncze Gábor sem a személyi kérdésekkel, sem a minisztériumok számával kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt mondván először a programokat kell egyeztetni.

Kuncze Gábor az is közölte, hogy a tárgyaláson az SZDSZ részéről rajta kívül Horn Gábor koalíciós államtitkár, Pető Iván és Fodor Gábor ügyvivők valamint Molnár Lajos, az SZDSZ egészségügyi miniszterjelöltje vesz részt és ott lesznek az eddigi liberális miniszterek is.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom