Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

SZDSZ: minél előbb be kell vezetni az eurót

A kormánynak felül kell vizsgálnia a 13. havi bérrel kapcsolatos decemberi álláspontját az SZDSZ szerint, és minél hamarabb be kell vezetni az eurót Magyarországon - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a Liberális Gazdasági Tanács keddi ülése után Kóka Jánossal közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Az SZDSZ frakcióvezetője hozzátette: nem támogatnak olyan intézkedéseket, amelyek adóemelést, vagy a hiánycél növelését eredményezik.

Fodor Gábor szerint minél hamarabb be kell vezetni Magyarországon az eurót és meg kell tenni a szükséges intézkedéseket ennek érdekében még akkor is, ha ez rövid távon fájdalmas intézkedésekkel jár, mert hosszú távon ez szolgálja az emberek érdekét. Az SZDSZ elnöke szerint Magyarország nem halogathatja tovább az egységes európai pénznem bevezetését, éppen ezért nem szabad engedni az utolsó, 2012-es céldátumból.

Kóka János hozzátette: 2009 az első év, amikor esély van arra, hogy Magyarország bekerüljön az eurózóna előszobájába és belátható közelségbe kerüljön az euró bevezetése. Egyebek mellett emiatt sem támogatja az SZDSZ azt, hogy adóemelés legyen, illetve, a hiánynövelést sem. A liberális politikusok szerint az, hogy a kormány év végén 200 milliárd forint többletkiadást hozó intézkedésekről döntött, így például a 13. havi bér részleges kifizetéséről, bebizonyította, hogy "ha a kormány felelőtlenül ad, akkor azt kamatostul kell visszavenni az emberektől". A liberálisok szerint a kormánynak újra kell gondolnia a 13. havi bér részleges kifizetésével kapcsolatos decemberi döntését és bérstopra van szükség a munkahelyek védelme érdekében. Az SZDSZ szerint igazságtalan az, hogy miközben a közszférában 4,5 százalékos béremelés várható, a versenyszférában munkahelyek vannak veszélyben.

Fodor Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, az SZDSZ a múlt év végén azért szavazta meg a költségvetést, mert úgy látták, az országnak szüksége van költségvetésre és ezzel akarták bizonyítani, hogy nem az ország, hanem a kormány ellenzéke az SZDSZ. Fodor Gábor a családi pótlék esetleges átalakításáról szóló hírekre reagálva azt mondta, hogy az SZDSZ minden olyan értelmes és jó elképzelést támogat, ami a rászorultsági elvet érvényesíti a szociálpolitikai támogatásokban, de egyelőre nincs az asztalon ilyen javaslat. Ugyancsak kérdésre válaszolva közölte, ahogyan a legutóbbi szavazásnál, az SZDSZ most is támogatja Havasiné Orbán Mária LB-elnökké választását. Jó jelöltnek tartják ugyanis és úgy látják, a szocialista frakció hibázott, amikor nem szavazta meg.

Olvasóink írták

 • 11. matriné 2009. január 21. 09:29
  „Nemcsak az eurót kellene mielőbb bevezetni,hanem a svájci frankot is! Mert a bankok ezekre hivatkozva adták a kölcsönöket természeten forintba. Viszont visszakövetelni euróba és svájci frank árán követelik! Hát szerinet ez a legaljasabb üzérkedés, amit nem üldöz a rendőrség! Amellett hogy ha valaki előbb akarja visszafoizetni a lejáratánál akkor megvágják a "zárlati díj fizetéssel ami szintén egy közönséges zsebmetszés!”
 • 10. KolompárRómeó 2009. január 20. 22:38
  „8. hozzászólás flexsnake 2009.01.20. 19:15

  Igazad van, hogy jó nyilatkozat, csak az a baj, hogy most van nagy pofájuk; miért nem akkor próbáltak ebbe az irányba menni, amikor éppen kormányzati pozícióból loptak!

  Innentől pont olyan hiteltelenek, mint feri szájából azt a szót hallani, hogy "őszinteség".”
 • 9. spiler 2009. január 20. 19:33
  „bujtatva de hatalmon vagytok oldjátok meg..csináljátok meg..........végülis itt mindent lehet”
 • 8. flexsnake 2009. január 20. 19:15
  „Az is az szdsz hibája hogy karácsonykor nem mindenütt volt hó? :D Ugyanmár... Lári-fári :D
  És most tök jó kis nyilatkozatott adtak. Na, legyenek ellenzékiek nyugodtan. Legalább most valami értelmes véleményük is van.”
 • 7. KolompárRómeó 2009. január 20. 19:07
  „Ezek zsenik! Miért is nem szavaztam rájuk soha? Hát hogy ez hogy nem jutott eszébe senkinek? Megdöbbentő! És ezelőtt 3 évvel dübörgött, meg puna, meg jólét volt, oszt akkor is ők voltak hatalmon. És azután is elég sokáig. És most végre megvilágosodtak! Ezek az igazi úriemberek! Igen, ők a jövő! Hajrá!”
 • 6. comet 2009. január 20. 16:49
  „Gyurcsány Ferenc a nevezetes 2006-os CNN interjújában a hazugságait firtató riporternek egyértelműen kijelentette, hogy 2008-ban bevezeti az Eurót. Az Euro bevezetéséhez persze ennél kicsit több kell, ahogy Fico tanár úr megmutatta, bár ő csak egy évet adott magának.
  Hogy ez a tehetetlen kormány még a helyén van az nagyrészt pont a belőle élősködő SZDSZ-nek köszönhető.
  Az Euro bevezetésének határideje láthatóan exponenciálisan tólódik ki Gyurcsány miniszterelnökségének idejét alapul véve. A képletből adódik a mihamarabbi Euró bevezetés módja.
  Az SDSZ az ősszel megmentette a kormányt, tovább odázva az Euró bevezetését. Most végül is mit akarnak a Strabag féle juttatásokon (rosszmályuak szerint kenőpénzekhez) kívül.”
 • 5. Power 2009. január 20. 16:01
  „Ha lenne egy helikopterem, én is ezt mondanám. :)”
 • 4. achilleus 2009. január 20. 15:27
  „"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a LIBERÁLISOK közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?" /Gyurcsány/

  Nem négy, 6. És most már ne is mondjatok semmit, inkább el kellene számolni, de sürgősen!”
 • 3. achilleus 2009. január 20. 15:09
  „Az előző utolsó mondata az szdsz-re vonatkozik!”
 • 2. achilleus 2009. január 20. 15:08
  „Irtózat: dupla segélyért megnyomorítják az újszülötteket?
  2009-01-20 09:55
  Nyomorékká teszik újszülöttek százait? Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik - értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt. Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után. Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba ,,betegen". A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül. A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak - nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak. A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj´ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás. A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami ,,szerencsés esetben" szintén előidézi a fogyatékosságot. A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is ,,tanítják" egymást azok a kismamák, akik ebbe a ,,szubkultúrába" tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz. Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is - az eredményről azonban hallgatnak. - gondola.hu - barikád.hu // Ide vezetett az szdsz politikája, gyilkos csürhe.”
 • 1. achilleus 2009. január 20. 14:48
  „"Az SZDSZ szerint igazságtalan az, hogy miközben a közszférában 4,5 százalékos béremelés várható, a versenyszférában munkahelyek vannak veszélyben."

  Ezt honnan a büdök k@va anyjukból szedik!!! Aljasságukkal teljesen aláássák a viszonylagos társadalmi békét, a hamis adatokkal újra egymás ellen uszítják a lakosságot! Vigyázzatok emberek, ezek öletni akarnak! Ezt a pártot, mint a társadalmi béke ellenségét, azonnal fel kell oszlatni! Köztársasági elnök úr, az ország békéje érdekében, kérem!! Rászolgáltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélyponton a forint

Kedden reggel újabb történelmi mélypontra süllyedt a forint. Egy euróért több mint 287,5 forintot… Tovább olvasom