Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

SZDSZ: reform flörtölés helyett kiadáscsökkentést

Nagyívű reformprogramok meghirdetése helyett azonnali cselekvésre, tűzoltásra van szükség ma annak érdekében, hogy Magyarország el tudja kerülni az államcsődöt - mondta Fodor Gábor a csütörtöki Liberális Gazdasági Konferencia szünetében.
A politikus azt mondta, hogy a konferencia és az azon felszólalók is arról győzték meg, hogy a költségvetés kiadási oldalát kellene azonnal csökkenteni. Az SZDSZ azt szeretné, ha a kormány a bátor határozott cselekvés útjára lépne, a liberálisok szerint ugyanis amit most csinál, az a reformokkal való flörtölés.

Fodor Gábor szerint most nem nagyívű reformprogramokat kell meghirdetni, hiszen egy év múlva választás lesz és minden jelentős reformhoz több év kell, hogy annak hatását érezni lehessen. Az SZDSZ szerint ezzel szemben a kormánynak most azonnal cselekednie kellene és a liberálisok szerint nem az adóemelés politikájával kell forrásokat teremteni, hanem a költségvetés kiadási oldalához kell hozzányúlni. A kiadáscsökkentés a nehezebb megoldás, de Fodort a konferencia arról győzte meg, hogy ez az, ami elengedhetetlen, és ami Magyarország számára megelőlegezi majd azokat a szerkezeti változásokat, amik szükségesek, és amik versenyképessé tesznek majd minket a szomszéd országokkal összehasonlítva - fogalmazott Fodor Gábor.

A z SZDSZ minden olyan törekvést tud támogatni, amelyek jó irányba mutatnak így például az szja sávhatár emelését, a kedvezmények eltörlését az adórendszerben, a szociális és nyugdíjrendszernél a rászorultság elvének bevezetését - mondta Fodor Gábor. Hozzátette: ezeket azonban a liberálisok nem tartják elegendőnek, mert szerintük a költségvetési kiadások csökkentését is mellé kell tenni.

Fodor Gábor kérdésre válaszolva közölte, továbbra sem támogatják a parlament feloszlatását, mert az ma egy nem vállalható kockázat Magyarországon. Fodor Gábor szerint egy előrehozott választás olyan politikai bizonytalanságot teremtene, amely hatására például megjósolhatatlan lenne, hol állna meg a forint/euró árfolyam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítás a Keleti pályaudvaron - délután áll helyre a rend

A Keleti pályaudvaron már csütörtökön délelőtt megjavították a vasúti biztosítóberendezést, így a… Tovább olvasom