Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Szebb és modernebb az új mentőállomás

Folytatás az 1. oldalról.

– A megfelelő ellátás végett, többek között külön gyógyszer-, textil- és veszélyeshulladék-raktár, öltözőblokk, éjszakai pihenőhelység is van az épületben, ami negyvenhárom dolgozó részére biztosít megfelelő munkakörülményeket.

Új mentőautót is kaptak

Az állomás egy új mentőautót is kapott és bár az egészségügyi felszerelése még a régi, ígéreteket kaptak a fejlesztésre. Építés közben azonban emelkedett a költség és az átadás határideje is módosult.
– A pluszköltségek előre nem várható problémák miatt keletkeztek – tette hozzá a referens. – A talajból vasbeton műtárgyak kerültek elő, amelyek akadályozták a kivitelezést, rétegvíz jelent meg, amely megfelelő szigetelést kívánt, talajcserét kellett végezni a feltöltött talaj szervesanyag-tartalma miatt, és a vártnál mélyebben helyezkedett el a teherbíró talaj. A tervezett átadási határidő is emiatt módosult.

2003 elején bezáratták

Az állami tulajdonban lévő Árpád utcai, 1950-es évek elején épült mentőállomás állapota megfelelő felújítás, karbantartás hiányában évről évre fokozatosan romlott. A helyzetet látva az önkormányzat már a ’90-es évek elején tárgyalt az Országos Mentőszolgálattal egy új állomás létesítése ügyében. Az elképzelés az volt, hogy az önkormányzat telket, az állam pedig anyagi forrást biztosít az állomás felépítésére. A tárgyalásokat felgyorsította, hogy 2003 elején az állomás az előírt szakmai feltételeknek nem felelt meg és ezért bezáratták. 2003 nyarától az önkormányzat rendkívül méltányos feltételekkel átmenetileg telephelyet biztosított részükre az Erzsébet-kórház területén.

2004. szeptember 10-én írták alá a megállapodást

Az új állomás jogi alapját az állam, az Egészségügyi Minisztérium, az Országos Mentőszolgálat és Sopron önkormányzata között 2004. szeptember 10-én aláírt együttműködési megállapodás hozta létre. Ebben az önkormányzat vállalta, hogy saját költségén felépítteti a jóváhagyott szakmai programnak megfelelő új állomást és azt az állam tulajdonába és az OMSZ vagyonkezelésébe adja, amiért cserébe a jóval szerényebb értékű Árpád utcai ingatlant adják át az önkormányzatnak. A csere során az önkormányzat az értékkülönbözetről lemondott. Az önkormányzatot az vezérelte, hogy – figyelembe véve az állam erre a célra fordítható szűk anyagi erőforrásait – a rászorulók jobb ellátása érdekében hajlandó komoly anyagi áldozatot is hozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz és autó ütközött a Lövér körúton

Autóbusz és egy Peugeot Partner autó ütközött tegnap a Lövér körút és a Vas Gereben utca… Tovább olvasom