Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Széchenyisek város- és országszerte

A Széchenyi Polgári Kör idei programját a még februári közgyűlésük fogadta el. A névadó emlékének ápolásán túl a Széchenyi család történetének megismerését is szorgalmazzák. Folytatják a közösségi élet erősítését, a város múltjának megismerését, a hagyományok ápolását célzó tevékenységüket.
A mosonmagyaróvári Széchenyi Polgári Kör elnöke, Moldoványi Géza elmondta: idén folytatják a történelmi személyiségekről elnevezett utcák emléktáblával valót megjelölését. Ebben az esztendőben Hunyadi János halálára és a török fölött aratott nándorfehérvári győzelem 550. évfordulójára emlékeznek augusztus 11-én a Hunyadi János utcában. Programjukban továbbra is szerepelnek kirándulások, társas összejövetelek, előadások. Augusztusban öt napot töltenek Sátoraljaújhelyen és környékén, s egy folklórelőadással összekötve Budapesten megtekintik a Művészetek Palotáját.
Az elnök elmesélte azt is: április utolsó szombatján Fertőszéplakra látogattak, ahol a Mindenszentek-templom falán a Széchényi Ferenc Szülőfalujáért Alapítvány és az Országos Széchenyi Kör kezdeményezésére készített Széchényi Ferenc-dombormű avatásán vettek részt. Hunyadi László erdélyi szobrászművész alkotása méltó példázata a határokon átnyúló magyar–magyar összefogásnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lány Finnországból

Fél évig egy finn lány dolgozik a győri Gyermekek Házában. A húszéves Anna Rautio régiónk első, az… Tovább olvasom