Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Szedjük össze magunk! Búvárok takarítanak

Nyitott fülekre talált a Kisalföld Szedjük össze magunk! címmel meghirdetett akciója. Többek között jelentkezett egy baráti társaság is, a Győri Búvár Sportegyesület: szokásos tavaszi folyótakarításukkal szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez.
– Nagyon tetszik a Kisalföld ötlete. Sport- és természetszeretetünkből adódóan mi minden olyan kezdeményezéssel szívesen együttmqködünk, ami a környezet rendbetételére törekszik – mondta el a Győri Búvár Sportegyesület tagja, Fehér József búvároktató, aki örül, hogy a lap a közös ügy mellé állt, nyilvánosságot biztosít a pozitív példáknak. A legfontosabbnak azt tartja, hogy így nemcsak a szemétszedésre lehet felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy jobban vigyázzunk környezetünkre, a természetre, a legegyszerqbb például, hogy ne szemeteljünk. A búvárok egyébként ebben is példamutatóak, amikor vízparton táboroznak, sosem hagynak hulladékot maguk után és azt nem egy, hanem több zsákba, szelektíven gyqjtik össze.
Emellett a Győri Búvár Sportegyesület főként a „vizeket vállalja”, azaz a folyópartok és mederszakaszok megtisztítását. Már évtizednyire nyúlik vissza hagyományuk, melynek keretében tavasszal, a víz világnapjához kapcsolódóan összegyqjtik a szemetet a Duna és a Rába különböző részein. Ezúttal Győrben a két folyó torkolathoz közeli szakaszain. A civil kezdeményezésnek a főszervezője a búváregyesület, de csatlakoznak hozzájuk más sportegyesületek, horgászegyesületek és a Keret Egyesület is, sőt, egyéni jelentkezőket is várnak. Március 24-én, szombaton délelőtt kilenc órakor találkoznak Győrben az Aranyparton, a strandnál, az egyetemi kollégiumok mögötti részen. Az akciót környezetvédelmi tájékoztatással is összekötik, mely arról szól, hogyan óvjuk természetes vizeinket, környéküket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bevált

a vámudvaros trükk

A pénzügyőrség által lefoglalt mqszaki cikkeket kedvező áron kínálva csalt ki összesen… Tovább olvasom