Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szegedi Ifjúsági Napok 2007 - Esélyegyenlőségi Park

Az Európai Unió a 2007. évet az „Egyenlő esélyek mindenki számára európai évnek" nyilvánította. A Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és az Esélyek Háza immár harmadik alkalommal alakít ki Esélyegyenlőségi Parkot a Partfürdőn.
Az Európai Unió a 2007. évet az „Egyenlő esélyek mindenki számára európai évnek" nyilvánította.

Az Esélyév célkitűzéseit előtérbe helyezve a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és az Esélyek Háza - Szeged Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda immár harmadik alkalommal alakít ki Esélyegyenlőségi Parkot a Partfürdőn a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt.

Az elmúlt két évben talán elsőként kezdeményeztünk ilyen jellegű, az esélyegyenlőség témakörében minden érintett csoport problémájának bemutatását felvállaló programot. Az akadálypálya alapötlete azon alapszik, hogy ha játékos formában közelítjük meg a fogyatékosok helyzetét, akkor meg tudjuk mutatni azt, ami ebben a kérdésben nagyon bonyolult.

Mindenki szemléletváltást sürget, hogy a fogyatékosokat saját képességeik alapján tudjuk megítélni, és ne hiányukból, fogyatékosságukból induljunk ki. Bízunk abban, hogy programunk hatására a fiatalok testközelben szembesülhetnek pl. a fogyatékossággal élők mindennapos nehézségeivel, a diszkrimináció okozta problémákkal, a családon belüli erőszak súlyos következményeivel.

A Parkban ez évben is mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a kerekesszékes akadálypályát, az ülőröplabdát, a boccia labdajátékot, a Braille írógépet. A játéksarokban pedig érzékszervi játékokat próbálhatnak ki a fiatalok.

Mindez indirekt környezetben, spontán módon történik, amely reméljük, hozzájárul a fiatalok pozitív irányú szemléletváltásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képzési és konferenciaközpontot adtak át Röszkén

A határ menti együttműködést segítő képzési és konferenciaközpontot adtak át csütörtökön Röszkén, a… Tovább olvasom