Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Szegedi szála is van a balotaszállási gyilkosságnak

Balotaszállás - A rendőrség elfogott egy 20 éves jásszentlászlói fiatalembert, akit a balotaszállási gyilkossággal gyanúsítanak. A bűncselekménynek szegedi szála is van - tudta meg a delmagyar.hu.
Egy szomszéd bejelentése alapján kutatták át a nyomozók szombaton azt a balotaszállási tanyát, amelynek német állampolgárságú tulajdonosát, T. Gyulát és nevelt fiát szomszédjuk hosszú ideje nem látta.

A kivonuló rendőrök végül tízzsáknyi hamut és emberi maradványokat szállítottak el az udvarról, az épületben vérnyomokat és egy véres baltát találtak, valamint egy talicskát, amellyel feltehetően a feldarabolt áldozat testrészeit tolta ki a tettes az udvaron rakott máglyára. Az orvosszakértő még nem mondta ki egyértelműen, hogy a tűzrakóhelyen talált emberi csontok és maradványok a 72 éves német állampolgár tanyatulajdonos testrészei, ez egyelőre csak feltételezhető. A férfi szintén ott lakó 39 éves nevelt fiának egyelőre nem akadtak a nyomára – körözést adott ki a rendőrség.

Szegedi szála is van a balotaszállási gyilkosságnak. Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Szegedi szála is van a balotaszállási brutális gyilkosságnak.
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozás során vasárnap eljutottak egy 20 éves jászszentlászlói fiatalemberhez, aki korábban 3 hétig tartózkodott a balotaszállási tanyán. Alapos a gyanú, hogy ő követhette el a brutális gyilkosságot október 12-ére virradóra. A férfi lakásán, illetve egy szegedi ingatlanban is találtak a balotaszállási tanyáról származó holmikat. A gyanúsított tagadja, hogy a bűncselekményt ő követte volna el, azt állítja, hogy a holmikat nem lopta el, csak elhozta a helyszínről, az áldozatot pedig nem ő ölte meg. A rendőrség ennek ellenére kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az áldozatot brutálisan lemészárolták és egy baltával feldarabolták. Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Az áldozatot lemészárolták, egy baltával feldarabolták, majd elégették.
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyikos Tamástól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől érdeklődtünk a szegedi lakással kapcsolatban. Mit kerestek, és mit találtak a Bács megyei rendőrök a szegedi ingatlanban? „A fiatalemberhez köthető a szegedi lakás, de erről többet nem mondhatok" – tudatta lapunkkal a szóvivő, hogy a jászszentlászlói gyanúsítottal kapcsolatban nyomoztak Szegeden is. A CSMRFK sajtószolgálata sem tudott az ügyben többet mondani: a nyomozást a Bács megyei rendőrök végzik.

Beszéltünk Papp József jászszentlászlói polgármesterrel is. A település első embere elmondta: amióta megtudta, hogy egy helybelit gyanúsítanak a balotaszállási gyilkossággal, minden követ megmozgatott, hogy megtudja, ki lehet az illető.

– Nemcsak a helyi körzeti megbízott nem tudja, hogy kiről lehet szó, de akikkel eddig a faluban beszéltem, azok közül senki sem – mondta a polgármester.

Olvasóink írták

 • 13. Gyöngyi* 2008. október 23. 11:21
  „Faxa hogy kivégeznétek...pedig még semmi sem bizonyított. Szégyenek vagytok...”
 • 12. kisember1 2008. október 21. 08:51
  „Aki szándékosan gyilkolt azt soha nem kellene kiengedni! Mi az,hogy jól viselkedett odaben és csökkentik a büntetését az ilyen sohasem tud jól viselkedni se benn se kinn. Ez a magyar bíróság + egy jó ügyvéd sok pénzért mindent elintéz..pénz..pénz.. és minden van!”
 • 11. khhj{hh.hu 2008. október 21. 00:42
  „Kolompár: jogos!

  Zsaruban annyi a logika, hogy engedik Szabó C-t firkálni... meg nem erősített hírek szerint ő firkálta ezt a buta cikket!”
 • 10. Pityuka 2008. október 21. 00:15
  „Kolompar , nezz mar a cim moge legyszives . Egy tragediarol szol az iromany . Kit erdekel a cim , a tartalom a fontos jelen esetben .”
 • 9. Kolompár Rómeó 2008. október 20. 23:07
  „Ez nagyon szenzációhajhász cím. Ennyi erővel az is lehetett volna a cím:

  Kínai szál! A gyilkosságot kínai baltával követték el! Rettenet és borzalom! A kínaiak a tanyán vannak!”
 • 8. Purak Jánosné 2008. október 20. 21:53
  „Állítsák vissza a halálbüntetést,mert Magyaroszág e téren még nem érett a demokráciára,amióta eltörölték a halálbüntetést,ugrásszerűen megnőtt a brutális gyilkosságok száma,nem látok más kiutat csak a hálábüntetés visszaállítását!!!!! - hány embernek kell még meghalnia idő elött ,jó lenne megállj parancsolni ezeknek a gyilkosoknak!!!!”
 • 7. flexsnake 2008. október 20. 14:34
  „Nem feltétlen a bünesett nőt meg, talán csak a tájékoztatás lett széleskörűbb.
  Most már azt vizsgálják hogy 2embert nyirt-e ki?Eddig azt mondták egynél nem több ember maradványa.”
 • 6. manci 2008. október 20. 14:23
  „Tényleg sok gyilkosság történik mostanság. Nem tetszik az élet, leöldösöm a családom majd törött üveggel kivágom a nyelvemet, mondván öngyilkos akarok lenni. Jön egy ügyvéd és nagytekintéjű kiválósága bebizonyítja kicsit elmeháborodott vagyok és intázetbe a helyem. Majd később a bíróság csökkenti a büntetésem. De mit is csökkent? Szégyen teljes, ahogy a rendőrség, az ügyvédi ssiserehad és a bíróság tesz avagy nem tesz!!!!”
 • 5. jó 2008. október 20. 14:01
  „Annyi eset van nap mint nap hogy már régen RENDKÍVÜLI állapotot kellene az országban nyilvánítani, a hadsereget kivezényleni az falvakba , a rendörséget kicsit felpiszkálni a bűnözésnek kicsit nagyon véget kellene vetni, de mivel odafent a nagyak a milliókat féltik szarnak a kispolgárra !”
 • 4. kyliman2 2008. október 20. 13:30
  „Dara és egy valaki! Annyi a hozzáfűzni valóm, hogy kis hazánk politikusai közül is van aki megérdemelné.”
 • 3. egy valaki 2008. október 20. 13:21
  „Szerintem meg az igazság az, hogy vissza kellene hozni a halálbüntetést és a nyakamat rá, hogy nem lenne ennyi bűntett Magyarországon. Ezt is most lecsukják mondjuk 15 évre aztán jó magaviseletért elengednek belőle 5 évet, aztán kiszabadul 10 év múlva és éli a maga kis életét tovább mintha mi sem történt volna. Ez Magyarország!!!”
 • 2. Dara 2008. október 20. 13:08
  „Ha újra alkalmaznák a valódi életfogytig tartó börtönbüntetést a gyilkosok fékentartására, a kisebb bűntényeket pl. testi sértés pedig kardlapozással v. deresre húzással a város főterén stb. (tehát olyasmivel, ami alaposan lejáratja a nép előtt az elkövetőt) büntetnék, nem pedig ejnye-bejnyével(ekkor egyesek nemhogy szégyellik, hanem még büszkék is tettükre, mivel nincs semmi következménye), akkor biztos megcsappanna a bűnelkövetők száma!!! Az emberi faj még nem érett meg a teljes demokráciára.”
 • 1. ÉN" 2008. október 20. 07:39
  „Mit megnem tesznek az emberek,vagy hirtelen felindulásból..
  Vagy anyagi javakért..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kercaszomor lehet Magyarország legbátrabb faluja

Az Országgyűlés ezzel ismeri el Kercaszomor lakóit, a falujuk Magyarországhoz tartozása érdekében… Tovább olvasom