Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Szegényeket segítő intézményeknek gyűjtöttek a diplomaták

A Jótékonysági Misszionáriusok és a Budapesti Módszertani Szociális Központ javára gyűjtött adományokat a magyarországi diplomáciai testület.
A szerdai jótékonysági rendezvényen, amelyen egy a kalkuttai Teréz anya életéről szóló kiállítást is bemutattak, Martonyi János külügyminiszter kiemelte: Teréz anya élete bizonyítja, hogy a 20. századnak is volt jó oldala, holott ez az időszak nem a legboldogabb, legszebb évszázad volt az emberiség történetében. A 20. századra nemcsak Sztálin alakja jellemző, voltak benne jó dolgok is, és ezt mutatta meg Teréz anya mellett Gandhi, II. János Pál pápa és Nelson Mandela is - emlékeztetett.

A tárcavezető szerint világszerte milliók emlékeznek Teréz anya mosolygó arcára, törékeny alkatára. Teréz anyát legalább annyira szerették választott hazájában, Indiában, mint Gandhit.

Martonyi János hangsúlyozta: bár a diplomácia célja alapvetően a nemzeti érdekek képviselete, nem szabad figyelmen kívül hagyni az univerzális értékeket és elveket. A magyar alaptörvény is ezt a világos üzenetet fogalmazza meg, a keresztény hagyományok mellett foglal állást - mutatott rá.

Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, a diplomáciai testület doyenje az eseményen arról beszélt, hogy Teréz anya joggal vált a jótékonyság jelképévé, ő a szegények segítője, a betegek gyógyítója és a szenvedők vigasztalója volt. Teréz anya azt hirdette, hogy minden embernek meg kell adni a tiszteletet, a szolidaritást.

A magyarországi diplomáciai testület és a Külügyminisztérium által támogatott jótékonysági eseményen a külügyminiszter a legjelentősebb adományt felajánló diplomatáknak oklevelet és a kalkuttai Teréz anyát ábrázoló kisplasztikát adott át.

Az adományokkal a diplomáciai testület a Jótékonysági Misszionáriusokat és a Budapesti Módszertani Szociális Központot támogatja.

A rendezvényen megnyílt a Külügyminisztérium aulájában az albán nagykövetség által rendelkezésre bocsátott fotókiállítás, amely kalkuttai Teréz anya életét mutatja be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafizettetik az állami cégvezetőkkel jutalmaik egy részét

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetésük kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája… Tovább olvasom