Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Szekeres: veszélyes az OTP csődjéről sms-ezni

Nem szabad sms-üzeneteket küldözgetni az OTP állítólagos csődjéről, hogy ezzel pénzkivételi hullámot indítsanak el - mondta Szekeres Imre a Nap-kelte műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint az álhír a választások idején, a két választási forduló között nyilvánvalóan politikai okokból indult el.
A politkus a forint árfolyamával való játszadozás abbahagyására szólította fel Orbán Viktort, mert szerinte "nem lehet a hatalom olyan fontos, hogy egy politikus elkezdjen azzal játszani, hogy milyen legyen a forint árfolyama". (A Fidesz első embere előző nap Monoron azt jósolta: a forint gyengülni fog, a devizában felvett hitelek törlesztő részletei növekedni fognak.)

"Nem lehet külföldre üzengetni, hogy itt valami nagy baj van, amikor nincs. Nem lehet sejtetős, rossz helyzetet vizionálni, mert ez nagyon sokba kerül Magyarországnak" - folytatta a szocialista politikus, aki külön kitért arra, hogy nem szabad sms-üzeneteket küldözgetni az OTP állítólagos csődjéről, hogy ezzel pénzkivételi hullámot indítsanak el. Szerinte ez az álhír a választások idején, a két választási forduló között nyilvánvalóan politikai okokból indult el.

A műsorvezető megjegyzésére, hogy a szocialisták is riogattak 23 millió munkavállaló megjelenésével, Szekeres úgy válaszolt, hogy ez egyrészt négy évvel ezelőtt történt, másrészt a szocialista politikusok akkor sem riogattak, hanem arra hívták fel a figyelmet, milyen következménye lehet annak, hogy az akkori magyar és román kormányfő, Orbán Viktor és Adrian Nastase megállapodott a román állampolgárok magyarországi munkavállalásának megkülönbözetés nélküli alkalmazásáról.

A szocialista politikus szerint egyébként a két kérdés - a forint árfolyama és a Romániából tömegesen érkező munkavállalók feltételezett veszélye - nincs egy súlycsoportban."Itt a forint árfolyamáról van szó, az emberek vagyonáról és jövedelméről" - hangsúlyozta Szekeres Imre, aki szerint "ennyire Orbán Viktornak sem lehet fontos a győzelem".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom