Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Szekeres vitatja Orbán adatait

Orbán Viktor rendkívül kedvezőtlen képet festett a magyar gazdaságról az Egyesült Államokban – jelentette ki Szekeres Imre tegnap.
A Fidesz elnöke a Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) pártvezetői értekezletén hétfőn Washingtonban kifejtette, hogy a magyar belpolitika kérdései elsősorban a gazdaság körül forognak. Egyebek mellett azt mondta, hogy a gazdaság a túladóztatás miatt bénult állapotban van, a növekedési ütem vészesen lassul. Az eladósodás lassan elviselhetetlen méreteket ölt, a bürokrácia kiterjedt, nem átlátható, lassú és drága. A legfájóbb, hogy a munkanélküliség is nő – tette hozzá.
Magyarország ennek ellenére erős ország, képes lesz kilábalni a nehézségekből – hangsúlyozta. „Minden egy polgári, kereszténydemokrata változásért kiált”; radikális adócsökkentésre és munkahelyteremtő programsorozatra lesz szükség a 2006-os választások után – jelentette ki a Fidesz elnöke.
Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese elmondta: a napokban megjelent KSH-adatok szerint a nettó átlagkeresetek az első öt hónapban 12,1 százalékkal nőttek, jelenleg Magyarországon az átlagos nettó kereset 102 ezer 500 forint. Ez rendkívül jelentős növekedés – tette hozzá. A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor kijelentéseivel szemben nem csökkent a foglalkoztatottak száma. Ugyanakkor kedvező jelenség, hogy a vállalatoknál, a gazdaságban, a versenyszférában foglalkoztatottak száma nő, míg csökken az állam által alkalmazottaké. Mint mondta, nem lassuló és drága gazdaság a magyar, hiszen az infláció soha nem látott alacsony szintre, 3,7 százalékra csökkent, a gazdasági növekedés pedig idén várhatóan 3,7 százalék lesz, ami messze felette van az európai átlagnak, illetve az Orbán-kormány idején elért növekedésnek. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejár a Windows türelmi idő

Véget ért a türelmi időszak, és végleg életbe lépett a Windows operációs rendszerek frissítéseinek… Tovább olvasom