Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Szél Bernadett szerint reformra szorul az EU

Azért is kellenek a változások, hogy az unió versenyképesebb legyen a világpiacon - mondta az LMP társelnöke.
A mostani Európai Unió reformra szorul, hogy a később csatlakozó országok lemaradása ne legyen konzerválva - jelentette ki Szél Bernadett, az LMP társelnöke csütörtökön Veszprémben.

A Lehet Más a Politika országjáró körútjának veszprémi állomásán Szél Bernadett azt mondta: az unióra szükség van, de kellenek bizonyos változások azért is, hogy versenyképesebb legyen a világpiacon.

A kávéházi beszélgetésen Szél Bernadett azt mondta, hogy a pártnak valódi munkahely-teremtési programja van, amely a lakásfelújítási programon, a biztos megélhetést nyújtó helyi gazdaságokon, valamint a kis- és mikrogazdaságokon alapszik. Utóbbiakat hitelezési programokkal és adócsökkentésekkel segítenék.

Számításaik szerint a zöldgazdaságban 2020-ig közvetlenül 50-60 ezer munkahelyet lehet teremteni a megújuló energiák használatával. Szólt arról, hogy Magyarországnak megvan a lehetősége arra, hogy - a megújuló energiákkal - 2040-ig lemondjon a nuklerális energia használatáról.

Az atomenergia veszélyes és drága, a megújuló energiák viszont olcsók - jelentette ki.

Hangsúlyozta: növelni kell a nők számát a parlamentben, méghozzá kvótával, vagyis úgy, hogy a választási listákon a nemek egymást kövessék, a nők ne szoruljanak az aljára.

A párt fontosnak tartja, hogy a parlamenti képviselők vagyonosodása nyomon követhető és világos legyen, ezért évenkénti vizsgálatot vezetnének be.

Gerstmár Ferenc országgyűlési képviselőjelölt szerint fontos, hogy az Európai Unió ne egymással versengő államok közössége legyen, hanem az együttműködésen alapuljon.

Úgy véli, hogy az önkormányzatok autonomiája csökkent, ezért erősíteni kell őket.

A jelölt fontosnak tartja a közösségi bérlakások számának növelését, úgy, hogy a kiadásban érdekeltté tegyék az ingatlantulajdonosokat, és segítsék a bérlőket a bérleti díj kifizetésében.

Kiemelte: az oktatási intézményeknek vissza kellene kerülniük a helyi közösségekhez, vagyis az önkormányzatokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy hisz Kőhegyi Istvánnak

Az MSZP-s politikusnak pár év alatt 49 millió forintos adósságából 70 milliós megtakarítása lett -… Tovább olvasom