Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Széles Gábor beperli az MDF-et

Széles Gábor beperli az MDF-et a vele kapcsolatos hazugságok miatt - közölte a nagyvállalkozó pénteken az MTI-vel azt követően, hogy az MDF országgyűlési képviselője, Karsai Péter az állítása szerint "Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman" a sztrájk alatt "bezsebelt luxisprofitjáról" írt pénteki közleményében.
Széles Gábor üzleti érdekeltségére az MDF-es politikus akkor tért ki, amikor a BKV-sztrájk miatt felszólította a Fideszt, hogy "hagyjon fel a kétszínű, +őszödi+ politikájával". A kétszínűség megfogalmazása szerinte abban nyilvánul meg, hogy miközben a Fidesz megnyilvánulásaival lázítja az állami és önkormányzati vállalatok dolgozóit, addig "a párthoz közel álló milliárdos vállalkozó luxusprofitot zsebel be az általa privatizált buszvonalakon, ahol természetesen nincs sztrájk". Karsai Péter közleményében állítását konkretizálva azt is megjegyezte: "a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman" huszonhárom buszjáratot üzemeltet, amelyet a BKV-tól "privatizált el" a Fidesz gazdasági miniszteri posztjára pályázó milliárdos. A tulajdonában álló, a Fidesz politikáját támogató médiabirodalomban mindeközben viszont napi szinten kampányolnak a közszolgáltatások privatizációja ellen - tette hozzá. Az MDF-es politikus közleményében úgy fogalmazott, hogy az MDF támogatja Kocsis István BKV-vezérigazgatót, hogy ne engedjen olyan követeléseknek, amelyek súlyos terheket rónak az adófizetőkre, és veszélyeztetik a közlekedési vállalat hosszú távú működését, fenntartható gazdálkodását. Nem szabad megengedni, hogy a BKV visszatérjen a pazarló, felelőtlen gazdálkodáshoz, és megszakadjon a vállalat átalakítási folyamata - írja az ellenzéki politikus.

Olvasóink írták

 • 3. joy 2010. január 15. 22:49
  „Széles úr volt aki mellSzélességgel vett rész az ezredforduló idején az IKARUS kivégzésében karöltve a fidesszel!
  4 éve azt ígérte -a csodás módon bírtokába kerölt IKARUS név-licensszel, jövőre már futnak az utakon új IKARUS-ok.
  Ígéretével azóta is adós!
  Mint minden ígéretével adós a fityiszes benda is!

  i. Zsák a foltját!”
 • 2. Tapasztalt 2010. január 15. 21:50
  „Hát abban a remek 1998-2002 idöszakban sok Videotonos és Ikaruszos is beperelhette volna Széles Gábort, bár nem sok sikerrel.....ugye ügyészség?”
 • 1. rozator 2010. január 15. 20:39
  „Pedig mindez igaz!(szerintem) (hogy be ne pereljen)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: függesszék fel a sztrájkot a szakszervezeti vezetők!

Az MDF arra kéri a sztrájkoló szakszervezeti vezetőket, hogy függesszék fel a sztrájkot, és… Tovább olvasom