Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Széles Gábor lett a Csillag börtön új parancsnoka

Széles Gábor ezredes a Szegedi Fegyház és Börtön megbízott parancsnoka - derül ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) internetes oldaláról.
Az intézet korábbi parancsnokának, Csapó Józsefnek a megbízatását azonnali hatállyal, indoklás nélkül vonta vissza Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.

A BVOP csütörtökön közleményben adott tájékoztatást arról, hogy Csapó József rendelkezési állományba került, mert felmentésével egyidejűleg a rendfokozatának megfelelő szolgálati beosztást nem tudtak biztosítani. A közlemény szerint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény vonatkozó passzusa alapján "ez a döntés, indokolás nélkül, azonnali hatállyal meghozható".

Csapó József korábban öt évre kérte hivatásos szolgálati viszonyának meghosszabbítását, amely 2008 februárjában jár le. A dandártábornok még szerdán azt mondta: az év végéig rendelkezési állományban marad, december 31-től pedig nyugdíjba vonul.

A BVOP csütörtöki közlése szerint Csapó József dandártábornok nyugállományba vonulásakor a vonatkozó jogszabályok alapján minden anyagi járandóságát megkapja.

A közlemény - amely nem nevezi meg utódként Széles Gábort - kitér arra is, hogy az új parancsnok augusztus 28-ai hatállyal, megbízással látja el a Szegedi Fegyház és Börtön tevékenységével és működésével kapcsolatos feladatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállította a kereskedelmi bálnavadászatát Izland

A hazai kereslet visszaesésével indokolta a kereskedelmi bálnavadászat leállítását az izlandi… Tovább olvasom