Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Széles Gábor szerint a tranzakciós adó padlóra küldheti a gazdaságot

Az új adó taszítja az ide települni szándékozó vállalatokat - fogalmazott Széles Gábor.
A többkulcsos szja megszüntetésével nemcsak a költségvetésen ütött 500 milliárd forintos lyukat a kormány, de a tranzakciós illetékkel a magyar gazdaságot és a bankrendszert is a padlóra küldheti - mondta Széles Gábor a szombati Magyar Hírlapban.

A lap tulajdonosa, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke úgy véli, hogy a tranzakciós illeték megemelése a tervezett 130 milliárd forintról 280 milliárdra, jelentős tehertételt okoz a vállalkozásoknak.

Az új adó nemcsak a már jelenlévő vállalatok gazdálkodását sújtja, de taszítja az ide települni szándékozókat is, s emellett forráskivonásra késztetheti a bankokat is - fogalmazott Széles Gábor. Hozzátette: a tranzakciós adó a közép- vagy nagyvállalatokat is arra szoríthatja, hogy áthelyezzék külföldre számlavezetésüket és pénzügyi forgalmukat.

Olvasóink írták

 • 3. Abalajobb 2012. június 17. 07:13
  „NEM A TRANZAKCIÓS ADÓ, A FIDESZ KÜLDI PADLÓRA A GAZDASÁGOT, A KÖZTÁRSASÁGOT! SŐT NEM KÜLDI, KÜLDTE! HA 2014 UTÁN MARADNAK, KIÉPÜL A TELES PÁRTÁLLAM ÉS AZ ÁLLAMPÁRT "VEZETÉSÉVEL" VISSZAMEGYÜNK 60 ÉVET A TÖRTÉNELEMBEN!”
 • 2. Hammada_Fleet 2012. június 16. 13:54
  „Hát akkor majd Széles elvtárs felkeresi Orbán elvtársat a vidi VIP-páholyában és két köpés szotyola között megbeszélik, hogy bizony ez a tranzakciós adó tényleg brutális, szemétség, hogy ez a piszok Gyurcsány pont azokat szívatja, akik a magyar gazdaságot felvirágoztathatnák. Ocsmány elvtárs ígéretet tesz Széles elvtársnak, hogy ha a fidesz hatalomra kerül, a tranzakciós adót azonnal eltörlik.”
 • 1. Együgyű 2012. június 16. 10:48
  „,,Széles Gábor szerint a tranzakciós adó padlóra küldheti a gazdaságot"
  Kit érdekel már a Magyar gazdaság sorsa?
  A 2/3-al felhatalmazott Fidesz-KDNP atyai, szenteskedő, nemzetieskedő párszövetség prominens tagjai és követői valamint kiszolgálóik már szerintem vagyonkájuk komoly hányadát kimentették az országunkból.
  Minden valamire való közgazdász tudja a várható intézkedések hatását. Tehát meglepetés nem lesz és nincs!Esetleg a most épülő labdarúgó stadionépítkezések okoznának egy kis meglepetést, ha a Magyar gazdaságot fellendítenék! Lehet tovább folytatni a tündérmeséket és a páva táncot. Itthon pedig az újabb stratégiai atombomba bevetéseket. A nép még tűr és béget vagy hallgat? Az egység a nemzetnél még ilyen egységes sosem volt? Az egész haza az egységes áldozatvállalás terén is mindent vállal? Talán még van mit elveszteni? Természetes, hogy a negatív intézkedéseket az elmúlt nyolc év okozza, okozta! De meddig?
  Az újabb hatalmi és politikai váltás után senki nem lesz ellenforradalmár, forradalmár, büdös komcsi, rendszerváltó, és Fidesz-KDNP atyai vallásos vezető? Akkor most milyen lesz az ideális vezető réteg? Az aktuális széljáráshoz alkalmazkodnak a majdani vezéreink? Az elszámoltatás is olyan lesz, mint eddig volt? Következmény nélküli?
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek.
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok tragédiája: meghalt egy 19 éves lány a 44-esen

Traktor vontatmányának ütközött, majd az árokba csapódott egy autó Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A… Tovább olvasom