Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Szélessávú internet-támogatás az IHM-től

A szélessávú internet-elérés magyarországi terjedésének további előmozdítása érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium újabb, 400 millió forintos pályázatot hirdetett a szélessávú internetszolgáltatás területén.
Az IHM honlapján és a napilapokban ma közzétett "A szélessávú internet-elérés terjedését elősegítő innovatív, technológia-intenzív infrastruktúra-fejlesztések és szolgáltatói modellek támogatása" című pályázaton a korábban bevezetett fejlesztési adókedvezményt igénybe venni nem tudó, belföldi székhelyű, távközlési szolgáltatási engedéllyel rendelkező vagy bejelentett távközlési szolgáltatást működtető szervezetek indulhatnak (pl. vezetékes, kábeltelevíziós és mikrohullámú szolgáltatók, illetve internetszolgáltatók).
A pályázatok bírálata pontozásos módszerrel történik, figyelembe véve a projekt szakmai tartalmát, a költségvetés megalapozottságát és a pályázó felkészültségét is. A bírálati kritériumok között hangsúlyosan jelenik meg a projekt megvalósítása során alkalmazott technológiai megoldás, valamint a szolgáltatói modell alkalmazásának távlatos és kiterjesztett alkalmazási lehetősége az információs társadalom fejlődésének elősegítése szempontjából. A pályázat keretében a támogatott fejlesztésnek a támogatási szerződés megkötését követő 18 hónapon belül kell megvalósulnia.
Az IHM 2003 augusztusában meghirdetett, 600 millió forintos keretösszegű, a "Szélessávú internet infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein" című pályázatával azokat a fejlesztéseket támogatta, amelyek az ország kevésbé ellátott, üzletileg kevésbé vonzó településein valósulnak meg. A keretösszeget több mint kétszeresen meghaladó értékű projekttel induló 42 pályázó között a nagy távközlési cégek éppúgy képviseltették magukat, mint a WIFI technológiát használó kisebb vállalkozások vagy a helyi kábeltelevíziók. A pályázatok kiértékelése jelenleg zajlik, a végeredményt az IHM várhatóan december első felében teszi közzé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer kisbolt bezárhat?

Több ezer kis üzlet bezárásához vezethet az október 31-én életbe lépett új élelmiszer-rendelet,… Tovább olvasom