Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Szelevénynél sikerült megállítani a gátrepedést

A Körös-zugban, Szelevénynél sikerült megállítani a gátrepedést, de a töltés megerősítésén most is dolgoznak a szakemberek. A kitelepítés lassan befejeződik. Szelevény, Tiszasas és Csépa összesen 4.500 lakójának kell kiköltöznie házából.
Délután még azoknak, mintegy ezer embernek maradnia kellett, akik folytatták a védekezést a gátakon. Melléjük vezényeltek még 3175 főt a polgárvédelem, a tűzoltóság, a rendőrség és a határőrség részéről. Az autóbuszok felsorakoztak a település főterén, de az emberek többsége saját gépkocsiba ült, és rokonoknál húzta meg magát.

21 mentőcsónak a vízi, egy helikopter pedig a légimentéshez áll rendelkezésre szükség esetén. Aki önszántából nem akart elmenni, azt a hatóságok emberei pszichológusokkal együtt szólították fel távozásra.

A vízügyi igazgatóság irányításával sikerült megállítani a szelevényi gát repedését, de a töltés alját és oldalát tovább erősítik konténerzsákokkal.

Éjszaka a helikoptereket katonák és honvédségi járművek váltják fel. A nagyréti súvadást pedig fémlemezek leverésével, a töltéskorona szélesítésével próbálják elhárítani.

A kivezényelt rendőrök és polgárőrök a hátrahagyott értékekre vigyáznak. A mostani rendkívüli készültség akár egyhétig is eltarthat, ám ez nem jelenti azt, hogy addig esetleg nem költözhetnek vissza otthonaikba a kitelepítettek.

(Krónika hírszolgálat)


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerrard: nem

labdarúgás

Rafael Benitez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője… Tovább olvasom