Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Szélsőségesnek tartják a Duna TV Autonómia csatornáját

A Szlovák Nemzeti Párt ellenérzésekkel fogadja a Duna Televízió Autonómia csatornáját, főképp a neve miatt. A párt szerint az etnikai autonómia exportjáról van szó.
Szélsőséges elem a médiapiacon – így értékelte a Duna Televízió Autonómia csatornájának beindítását a Szlovák Nemzeti Párt. A magyarellenes kirohanásairól elhíresült parlamenten kívüli párt különösen sérelmesnek tartja, hogy az új tévécsatorna az Autonómia nevet kapta. Ez a kifejezés a magyarokkal kapcsolatban aggodalmat kelt, s nem ok nélkül, aggodalmat, amely a kisebbségek etnikai szeparálódásából ered – állapította meg a nemzeti párt szóvivője.

A magyar állam médiapolitikája olyan, mintha a hidegháborús érában élnék, se integrációbarátnak, se kulturálisnak nem mondható. A szóvivő szerint az új tévécsatornával a magyar állam az etnikai autonómia gondolatát exportálja a szomszédos államokba.

A Szlovák Nemzeti Párt azt is sérelmezi, hogy Krisztus feltámadásának ünnepére időzítették az autonómia csatorna beindítását, s párhuzamot vontak Nagy-Magyarország ideájának feltámasztásával.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: ''Húsvét mindannyiunk számára piros betűs ünnep''

Köszöntőt intézett húsvét alkalmából a magyar polgárokhoz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A… Tovább olvasom