Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

˝Szembesítő kampányt˝ tart december 23-án az LMP

Az ellenzéki párt azt szeretné elérni, hogy a kormánypárti politikusok nemmel szavazzanak azokra a törvényekre, amelyekről aznap kellene dönteni.
Az LMP december 23-án délelőtt "szembesítő kampányt" tart a Parlament épülete előtt , amellyel azt szeretnék elérni, hogy a kormánypárti politikusok nemmel szavazzanak azokra a törvényekre, amelyekről aznap kellene dönteni. A párt ezt követően délutánra demonstrációt is szervez a Ház elé.

Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes keddi, a Parlament mellett álló Kossuth-szobornál tartott sajtótájékoztatóján megismételte korábbi felhívását, amelyik szerint péntekre a Parlamenthez várják az állampolgárokat.

A politikus közölte, hogy délelőtt úgynevezett "szembesítő kampányt" tartanak, amivel szeretnék, "felkelteni" a kormánypárti képviselők lelkiismeretét, hogy ne szavazzák meg azokat a törvényeket, amelyekről pénteken dönt a Ház. Egy kérdésre válaszolva ezen jogszabályok közül kiemelte a választójogi és a pénzügyi stabilitási törvényt.

Ezt követően délutánra négyre demonstrációt is szerveznek - tette hozzá. A képviselő azt mondta, hogy a rendezvényre nemcsak az egyszerű állampolgárokat várják, de megkeresték az ellenzék "másik demokratikus pártját", az MSZP-t illetve több parlamenten kívüli csoportosulást és civil szervezetet is. Hangsúlyozta, tisztában vannak vele, hogy "meglehetősen lehetetlen időpontban" tartják a megmozdulást, ahogy azt is tudják, hogy a demonstráció nem lesz tömegrendezvény.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Szolidaritás Mozgalmat, a 4K! - a Negyedik Köztársaság mozgalmat valamint az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportot keresték meg. Hozzátette, hogy végleges visszajelzést még nem kaptak, de bíznak benne, hogy ezek a szervezetek és csoportok akár szervezetten, akár magánemberként részt vesznek a megmozduláson.

"Nem gondoltuk azt, hogy feltétlenül egyféleképpen szeretnénk ebben az ügyben eljárni, de örülünk, ha ők is eljönnek" - válaszolta arra a kérdésre, hogy a Jobbikot miért nem keresték meg.

A frakcióvezető-helyettes a demonstrációt azzal indokolta, hogy "fokozódik a politikai, gazdasági válság, amibe Magyarország keveredett a kormány révén". Szavai szerint a kabinet egy olyan törvényt sem tudott elkészíteni, amelyiket a parlament a házszabálynak és a törvényeknek megfelelően fogadott volna el. Az Európai Bizottság is nehezményezi a jegybankról és a stabilitási törvényről szóló jogszabályokat - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy szerint Orbán egyedül maradt Európában

Az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón azt mondta: már nemcsak az ellenzék… Tovább olvasom