Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Személycserék a pécsi önkormányzati hivatalokban

Pécs - Az önkormányzati hivatalok több posztján is személycserét tervez Páva Zsolt, Pécs új polgármestere.
Szerinte nem tisztogatásról van szó, de lesznek státuszok, ahol például a nyugdíj előtt álló alkalmazottakat elküldik. Arról, hogy hány embertől válnak meg, egyelőre nem mondott számokat.

Személyi kérdésekben nagy változásokra nem kell számítani. Csak az indokolt esetben válnak meg alkalmazottaktól. Nem lesz teljes garnitúracsere, a fő beosztásokban megmaradnak a munkatársak - mondta Páva Zsolt.

"Ami biztos, hogy új kabinetfőnök lesz, valamint a kabinetbe új munkatársak lesznek. Megnézzük azt is, hogy kik vannak nyugdíjkorhatár közelében akár a városházán, akár más önkormányzati hivatalban, tőlük megválunk. Egyrészt így spórolni tudunk, másrészt kell egy kis frissítés a városházán. Egy olyan ütőképes, jó hivatalt kell kialakítani, amelynek során minden pozícióban a legrátermettebb szakember lesz. - mondta a vasárnapi időközi választást megnyerő politikus. Hozzátette: azt még egyelőre nem tudja megmondani, hogy mely státuszokban lesz személycsere, és hány embert érint ez. Azt ígérte, nem lesz tisztogatás, nagy változásokra nem kell számítani.

Olvasóink írták

 • 4. aranka2 2009. május 13. 15:41
  „Persze a polgármesternek ehhez semmi joga.
  Mint tudjuk, a hivatal vezetője a jegyző, ha akarja, akár a polgármester ellenségeivel rakhatja teli a hivatalt. A jegyzőt persze el lehet küldeni, de erre meg a közgyűlés jogosult, ahol viszont Páva úrnak nincs többsége. Nehéz dolog a demokrácia, a fidesznek még tanulnia kell.”
 • 3. alibaba 2009. május 12. 06:51
  „Kibújt a szög a zsákból!!!!!!!!!
  az politikai tisztogatás, de most kicsiben 2010-ben még nagyobb lesz. ha hatalomra kerül a FIDESZ

  EMBEREK GONDOLKOZZATOK”
 • 2. sörpocak 2009. május 12. 06:30
  „Mit is kurjongatott a fityesz? Kellett ez nektek Pécsiek! Az igéreteknek hisztek, a polgármester meg fordítva cselekszik.A nyugdíj előttiek meg mehetnek? Hová? Korkedvezményes nyugdíjba? Hiszen a fityesz éppen ez ellen kardoskodott, hogy milyen rossz és átgondolatlan lépés, mert rosszabbul járnak. Hát, rosszabbul jártak!És hány évvel a nyugdíj előtt?”
 • 1. rozator 2009. május 12. 06:14
  „A nyugdij előtt állókat elküldi? Hová veszik fel őket? Nesze nektek Fidesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatabányai cigányellenes feliratok - folytatódik a nyomozás

Tatabánya - A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyész-helyettesének nyilatkozata az április… Tovább olvasom