Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Személyi kérdésekről nem döntött a Fidesz elnöksége

A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy május 20-ra hívják össze kongresszust. A szerda esti elnökségi ülésen a frakcióvezető személyéről nem született döntés, ez a képviselőcsoport jövő heti alakuló ülésén várható - mondta el újságíróknak Orbán Viktor pártelnök és Rogán Antal kampányfőnök.
A Fidesz elnöksége felkéri az országos választmány elnökségét, hogy a holnapi napon május 20-ára hívja össze a Fidesz rendkívüli kongresszusát, amelyen a Fidesz elnöksége fel fogja ajánlani lemondását – közölte Rogán Antal az ülés után. Orbán Viktor elmondta: az elnökségi ülésen nem volt szó személyi kérdésekről, ő maga listavezetőként nem tett személyi előterjesztést frakcióvezetőre vonatkozóan.

Mint mondta, 8-10 napnál hamarabb nem is vár személyi döntéseket, hiszen véleménye szerint az lenne helyes, ha a frakció addig semmilyen személyi és politikai-stratégiai döntést nem hozna, amíg az államfő nem találkozott a parlamenti pártok vezetőivel, és nem közölte szándékait.

Orbán Viktor jelezte, hogy emiatt a csütörtöki frakcióülés után sem tud végleges álláspontot ismertetni, hanem csak a képviselőcsoport jövő heti alakuló ülésén születhet a frakcióvezetés kérdésében döntés.

Arra a felvetésre, hogy Mikolka István visszaadná a mandátumát, Orbán Viktor visszakérdezett, hogy vajon mi oka volna erre? Hangsúlyozta: Mikola Istvánt a magyar választópolgárok kitüntették a bizalmukkal, hiszen ő vezette a Fejér megyei listát, amely sok támogatást kapott.

Az elnökségi ülés nagyobb részét azok a találgatások foglalták el, hogy lesz-e megszorítás a kormány részéről. "Az volt az álláspont, hogy előbb-utóbb a kampányértékelést zárjuk le, és álljunk már ki, tegyük fel a kormánynak azt a kérdést, hogy most mi az ország valós gazdasági helyzete" - mondta a Fidesz elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a város kulturális élete?

Tovább olvasom