Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Szemét Gönyűn –

de még meddig?

Tisztelt Kisalföld! Gönyűn a hulladékgyűjtő konténerek környékén szerteszét hevernek a műanyag palackok, már szóltunk a hivatalban, de semmi nem történt.

Törzsök Gyula gönyűi polgármester érdeklődésünkre cáfolta, hogy semmi nem történt volna: mivel a hulladékgyűjtő edények kihelyezésére és ürítésének gyakoriságára a győri Komszollal van szerződésük, ezért hozzájuk fordultak, megkérték őket, hogy vagy a konténerek darabszámát emeljék, vagy ürítsék gyakrabban a vártnál gyorsabban megtelt tárolóedényeket.
Szerkesztőségünk megjegyzése: addig is, míg a polgármesteri hivatal kérésének a szolgáltató eleget tesz, javasolható, hogy a lakosság környezettudatosabb tagjai aktivizálják magukat. Az egykor méltán népszerű „Tapossa laposra!” reklám jegyében a konténerekbe kerülő palackok térfogatát csökkentsék a lehető legkisebbre.
Nagy Csaba, a Komszol szóvivője érdeklődésünkre elmondta: cégük közreműködésével várhatóan 2007 első negyedévétől 2009. január elsejéig minden igényt kielégítően megvalósul a Győr és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer. Ez Gönyűt is érinti, hiszen az óriásberuházás első ütemében szerepel a hulladékgyűjtő szigetek számának növelése és azok ürítésének gyakoribbá tétele. Addig is a lakosság türelmét kérik, s ugyancsak javasolják a használt műanyag palackok térfogatának csökkentését, a szelektív célnak megfelelő válogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a pollenszezontól?

Tovább olvasom