Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szemetet csak személyautóval

Két hete elszomorító fotót közöltünk az illegálisan lerakott szeméttel borított Banai útról. A terület tulajdonosa szerint azért is állhat itt hegyekben a szemét, mert a közeli, győrszentiváni hulladékudvarban néha nehézkes lerakni a felesleges limlomot.
Szomorú, de sajnos megszokott látvány: tömött szemeteszsákok, kidobott hűtőszekrények, lyukas autógumik borítják a Győrből Bőny felé vezető utat. Két hete a Komszol illetékese azt nyiltakozta a Kisalföldnek, hogy az ominózus árokpart magánterület, így nem nekik, hanem a tulajdonosnak kellene gondoskodnia a tisztán tartásáról. Szerkesztőségünkben jelentkezett a telek tulajdonosa, aki szerint ez csak kényelmes elhárítása a korántsem új keletű problémának.
– Ez a szemét körülbelül harminc éve probléma, azóta nem foglalkozik vele senki. A legkönnyebb azt mondani, hogy szállítsa el a tulajdonos, ahelyett, hogy a közterület-felügyelet emberei intézkednének, mert bár könnyebb és jövedelmezőbb a belvárosban járőrözni, máshol is szükség van rájuk. Előfordult, hogy rajtakaptam és kérdőre vontam egy férfit, aki éppen itt akart megszabadulni a kacatjaitól, de csak megfenyegetett. Ilyen helyzetben csak a hatóságok tehetnének valamit – ha akarnának –, panaszolta Gráf Győző. A gazdálkodó nem ezt tartja az egyetlen problémának.
– Hiába van meg az emberben a legjobb szándék, még meg is nehezítik, hogy megszabaduljak a szeméttől. A minap három zsák szemetet, lenyírt füvet és gallyakat akartam lerakni a győrszent-

iváni hulladékudvarban, de mivel kisteherautóval vittem – nap mint nap ezzel járok –, nem engedélyezték, mondván, hogy csak személygépkocsival vihetem be és szabadulhatok meg tőle díjmentesen. Én ugyan elmentem ezután a Pápai úti szeméttelepre, de biztos, hogy a legtöbben ilyen esetben már nem fáradnak, hanem az út szélén dobják ki a szemetüket. Nem azt kellene nézni, ki milyen autóval, hanem hogy mennyi szemetet akar kidobni, így talán többen vennék igénybe a legális lehetőséget – mondta a férfi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglátogatja Pozsony emlékhelyeit?

Tovább olvasom