Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Szemétszedési akciót hirdet a Magyar Közút

Szemétszedésre invitálja a lakosságot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. április 22-én, a Föld napja alkalmából.
A jelentkezéseket április 9-ig várják a megyei igazgatóságokon, az elérhetőségeket az érdeklődők a www.kozut.hu kapcsolat menüpontjában találják meg - közölte Pécsi Norbert Sándor kommunikációs menedzser.

A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül ad kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal szervez országos szemétgyűjtési akciót az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózatnak és környezetének megtisztítására. Az eseményre ismét több tízezer önkéntes jelentkezését várják, az egyéni érdeklődőkön túl számítanak az önkormányzatok, a civil szervezetek, az iskolák és baráti társaságok csatlakozására is.

Az előbbi öt alkalommal összesen 175 ezer önkéntes csaknem 30 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte, amellyel akár tíz 50 méteres úszómedencét is meg lehetne tölteni. Zsupponits Jenő vezérigazgató szerint a szemétgyűjtési akció az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát, amely reményt ad arra, hogy a következő nemzedékek a mainál jobban megbecsüljék az utak környezetének állapotát.

A vállalat egész évben végzett út menti szemétszállítási munkája az utóbbi időben egyre inkább szélmalomharcra emlékeztet, az illegális szemétlerakók ugyanis napról napra szaporodnak - olvasható a cég közleményében. - A társaság egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze évente az általa üzemeltetett utak mellől.

Olvasóink írták

  • 3. utazó81 2010. március 22. 22:18
    „Elmegyünk szemetet szedni, ha majd azt látjuk, hogy az utak mentén lévő kukákat kiürítik.”
  • 2. szatyi 2010. március 22. 20:35
    „Az irodaházuk ablakát ne pucoljam meg?”
  • 1. kekeczke 2010. március 22. 17:41
    „aztán építsünk utakat önkéntesen . . .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott rendőri ellenőrzés a Dunán

Fokozott ellenőrzést kezdett a rendőrség a Duna teljes magyarországi szakaszán hétfőn - közölte az… Tovább olvasom