Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Szennyvíztisztítót avattak

A hazai élelmiszeriparban példaértékűnek számító környezetvédelmi fejlesztés eredményét adták át Győrött. A holland technológia alapján készült tisztítómű naponta 1460 köbméter szennyvíz ipari előtisztítására alkalmas.
– Négyéves előkészítő munka és fél évig tartó kivitelezés eredményeként készült el a Bábolna rt. többségi tulajdonában lévő győri Pannon Baromfi Kft. új ipari szennyvíz-előtisztítója. A 161,1 millió forintos beruházást a csirke- és tyúkfeldolgozó gyár telephelyének bővítésével és a környezetvédelmi tárca pályázatán nyert 80,5 millió forintos támogatás segítségével valósította meg. A naponta 1460 köbméteres kapacitású létesítménnyel, a holland technológia alapján összeállított korszerű berendezéssel a cég hosszú távon megoldhatja szennyvíz-előtisztítási feladatát – mondta el Horváth Attila termelési igazgató.

A tegnapi átadóünnepségen dr. Horváth Imre, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatója leszögezte: az új tisztítómű a város környezetvédelmi helyzetét javítja. Simon József, az agrártárca helyettes államtitkára pedig a tulajdonosok felelős környezetpolitikai gondolkodását méltatta.

Dr. Nagy Frigyes, a Bábolna rt. elnök-vezérigazgatója beszédében szintén azt hangsúlyozta, hogy nemcsak a feldolgozás színvonalával, a hulladékkezelési kérdésekkel is foglalkoznia kell az üzemnek, mert hazánk uniós csatlakozása után csak így tudja megállni helyét a nemzetközi versenyben. Azt is elmondta, hogy az alacsony eladási árak, az év eleji keresletcsökkenés és a telített nemzetközi piac miatt a baromfiipar nehéz helyzetben van. Szerinte azonban, ha a győri feldolgozó megvalósítja az élőállat-átvételi rendszer rekonstrukcióját, akkor felzárkózik a legkorszerűbb európai feldolgozók sorába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domonkos Jenő – vegyész

Tovább olvasom