Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Szent Iván napja

A film Sz. Iván egy napját mutatja be. Amibe, mint egy feneketlen zsákba, Iván megpróbálja belegyömöszölni a nagybetűs művészetet és a könnyebb műfajokat, sikert és pénzt és népszerűséget, barátságot, kalandot és szerelmet.
rendező
: Meskó Zsolt
forgatókönyvíró: Márton Gyula, Meskó Zsolt
operatőr: Kardos Sándor

szereplő(k):
Kamarás Iván
Fullajtár Andrea
Darvas Iván
Mácsai Pál
Török-Illyés Orsolya
Básti Juli
Szabó Győző
Pindroch Csaba
Jordán Tamás


A film sztorija

Úgy élj, mintha minden napod az utolsó lenne, mondják az indiánok. De mi persze nem úgy élünk. Sz. Iván színész és sztár. Az Év Színésze Díj birtokosa s az Év Férfija választások verhetetlen bajnoka. Női magazinok címlapfotója, pletykarovatok hőse, a budapesti Művész Színház vezető színésze. Divatbemutatók kifutóin s a reggeli TV műsorok színes kanapéin épp oly otthonos, mint egy Shakespeare drámában. A lányok rajongó leveleket írnak Neki, a színikritikusok pedig elismerő méltatásokat Róla.

A film Sz. Iván egy napját mutatja be. Amibe, mint egy feneketlen zsákba, Iván megpróbálja belegyömöszölni a nagybetűs művészetet és a könnyebb műfajokat, a jól jövedelmező, butácska reklámokat és Kosztolányi Dezsőt, sikert és pénzt és népszerűséget, barátságot, kalandot és szerelmet. De persze nem fér bele. Mert hiába akarunk mindenütt és minden pillanatban helyt állni, jót tenni másokkal és magunkkal, az állandó rohanásban elszáguldunk önmagunk és egymás mellett. Nem kaphatunk meg mindent egyszerre. Vagy ha igen, hát annál rosszabb.

Sz. Iván egy napja bármelyikünk napja lehetne. Hiszen mi mindannyian mindent akarunk. Ez a film viszont színesen, szórakoztatóan és sok humorral arról szól, hogy nem lehet megúszni a döntést. Legyen az ember sztár vagy gázóra-leolvasó, el kell döntenie, hogy mi a fontos az életben.(www.port.hu)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt dolgozik egy német és egy magyar...

Sok német azzal jött Magyarországra dolgozni, hogy nem lesz nehéz dolga a magyarokkal, aztán mégis… Tovább olvasom