Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Széplaki Tamás

a tájházakról

Megalapozatlannak és átgondolatlannak tartja a megyei önkormányzat múzeumátalakítási rendszerét Széplaki Tamás, a megyei önkormányzat MSZP-s képviselője. Szerinte nem biztosított a falumúzeum jövőbeni működése.
– Több aggály merült fel a megyei önkormányzat múzeumátalakítási elképzeléseivel kapcsolatban – mondta el sajtótájékoztatóján Széplaki Tamás, a megyei közgyűlés szocialista képviselője. – Abban az esetben, amennyiben a fertőszéplaki tájházak a fertődi Porpáczy-iskolához kerülnek át, nem látjuk biztosítottnak a falumúzeum működését. Az intézménynek hiányoznak az üzemeltetéshez az anyagi és a személyi feltételei. A megyei önkormányzat lemond továbbá a szakmai felügyeletről is, így semmi sem garantálja, hogy a tájházakat a jövőben a mostanihoz hasonló formában lehessen látogatni. Úgy véljük, megalapozatlan és előkészítetlen határozatról szavazunk majd március elején.
Széplaki Tamás a tegnapi Kisalföldben Átszervezik a múzeumi rendszert címmel megjelent írás kapcsán hozzátette még, nem érti, a megyei önkormányzat miért nem tárgyalt a fertőszéplaki önkormányzattal. Miközben a helyi képviselő-testület a múltban többször is kinyilvánította szándékát a közös üzemeltetésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csillogás nélkül

kosárlabda Soproni Sördögök–Körmend 91–88 (24–21, 27–22, 19–23,… Tovább olvasom