Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Szerda reggelre teljesen helyreállt a vonatközlekedés

A keddi sztrájk nem befolyásolja a szerdai vonatközlekedést; a reggeli vonatok menetrend szerint elindultak - közölte kora reggel az MTI-vel a Mávinform.
A tájékoztatás szerint az elővárosi vonatok közlekedése kedden késő délután helyreállt, de a távolsági- és az IC járatok még az esti órákban is késéssel közlekedtek.

A Mávinform közlése szerint az öt reprezentatív szakszervezet által meghirdetett figyelmeztető vasutassztrájk néhány száz vonatot érintett, de kedden 10 és 12 óra között gyakorlatilag teljesen állt a vasúti közlekedés.

Az előre megváltott menetjegyekkel kapcsolatban a Mávinform közleményében azt írta: ha az utasok a sztrájk időszakára szóló utazásukról lemondtak, a menetdíjat és a pótjegy árát november 1-jén éjfélig visszatérítik, és nem számítanak föl kezelési költséget. A visszatérítési igényeket a sztrájkot követő egy hónapig fogadják el.
Nemzetközi menetdíj esetén akkor van lehetőség a költség visszatérítésére, ha a jegyet Magyarországon váltották. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség, az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell.

A Mávinform közlése szerint nemcsak visszatérítik a sztrájk miatt fel nem használt jegyek árát, de a bérlettel rendelkezőknek is költségtérítést adnak, ha a munkabeszüntetés miatt más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt vettek igénybe. Ebben az esetben a MÁV-START Zrt. a jegy felmutatása ellenében annyit fizet, mintha a bérlet szerinti távolságon az érintett utas 2. osztályon, vasúton utazott volna jeggyel. Dolgozók esetében ez teljes árú, tanulóknál ez félárú menetjegy árának felel meg.

A Mávinform közleményében megjegyezte: egy utas naponta egy oda és egy vissza útra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést.
A sztrájk időszakában érvényes bérlettel nem rendelkező utasok részére költségtérítésre nincs lehetőség, ahogy a helyi tömegközlekedési menetjegy - például a BKV jegy - alapján történő költségtérítésre sem.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2009. október 28. 09:11
  „4. hozzászólás trainman 2009.10.28. 09:05
  Köszönöm trainman. Én már tegnap próbáltam neki hasonlókat leírni, de valószínűleg el sem olvassa, vagy ha elolvassa, nem jut el a tudatáig. Így aztán ezt a Csirén nevűt már csak figyelmeztetni vagyok hajlandó az extrém korlátolt gyűlölködő stílusára, azt is csak ha átlép egy bizonyos szintet, egyébként meg hagyom, hadd forrjon a saját levében.”
 • 4. trainman 2009. október 28. 09:05
  „2. hozzászólás Csirén 2009.10.28. 08:22
  Ezek szerint szerinted a kormány őrült intézkedései ellen senki ne harcoljon, hanem lehajtott fejjel fogadja el az ember, ha bezárnak vonalakat, elküldenek több ezer embert a munkahelyéről, mert ők, a kormány rosszul bánt az adóforintjainkkal!
  Ez a kormány megérdemelné, hogy az egész ország sztrájkoljon!
  Idejük és lehetőségük lett volna normális reformokra, de ők a ciklusuk legvégén vágnak bele egy ilyen átalakításba, ami igazából már megint nem reform, csak egy rövid távú pénzszerzési manőver!

  Érdekes, hogy a másik ember halálát kívánod! Jó lenne, ha tájékozódnál, mielőtt írsz valamit, ugyanis ezt a sztrájkot nem egy ember szervezte, hanem öt vasutas szakszervezet, ebből következik, nem lehet egy vezetőjük!

  Inkább támogasd a sztrájkolókat, mert ők legalább mernek tenni valamit a saját, és az utazók érdekeiért!
  Aki sztrájkol, az is tisztességes, nem kellene sértegetni több ezer embert!
  Te is beleesel abba a hibába, hogy általánosítasz, és gyűlölködsz, most épp a vasutasokat, jövő héten meg majd a pedagógusokat, mert a liberális média ezt kívánja tőled!”
 • 3. achilleus 2009. október 28. 08:50
  „2. hozzászólás Csirén 2009.10.28. 08:22
  Ilyen gyűlölködő hozzászólásokra van a legkevésbé szükség. De látom, ebből kifogyhatatlan vagy.”
 • 2. Csirén 2009. október 28. 08:22
  „Szégyelljék magukat, hogy folyamatosan szórakoznak több ezer utazni készülő emberrel. Vezetőjük,a TV- n keresztül nyilvánosan mindenki pofájába röhög, hogy elérte célját, ami jelen esetben a zavarkeltés. Soha ne legyen nagyobb öröme. Remélem amikor a mentőt kell érte hívni, akkor éppen félpályás útlezárás lesz, a másik felén dugóval.
  Mindnyájan megtehetnénk ugyanezt, de a tisztességünk nem engedi.”
 • 1. liongate 2009. október 28. 07:56
  „Egyébként én kedden utaztam vissza Debrecenbe és a 15:08-kor menetrend szerinti vonat hajszálpontosan jött,tehát három órától legalábbis Nyíregyháza felé már rendeződtek a dolgok és nem a késő esti órákban,még j,hogy én nem hallgatok már senkire,hanem kimegyek az állomásra,nagyon remélem,hogy IDŐBEN bejelntik,ha terveznek ismét ilyet és nem egy nappal,vagy fél nappal előtte,mert már nagyon elegem van ebből!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Abonynál, súlyos baleset Csongrádnál

Életét vesztette egy fiatalember Abonynál, a halálos baleset miatt félpályán halad a forgalom a 4-es… Tovább olvasom