Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szerdán hallgatják meg a miniszterjelöltek nagy részét

Folytatják a Bajnai-kormány miniszterjelöltjeinek bizottsági meghallgatásait szerdán. Az előzetes menetrend szerint 9 órakor kezdődik az első három, és 15 órakor az utolsó ülés, összesen 20 lesz.
A honvédelmi és rendészeti, a sport- és turisztikai, a gazdasági és informatikai, az egészségügyi, az emberi jogi, a foglalkoztatási és munkaügyi, a költségvetési, a mezőgazdasági, a külügyi, a nemzetbiztonsági, az önkormányzati, az ifjúsági, szociális és családügyi, a környezetvédelmi valamint az európai ügyek bizottsága hallgatja meg a jelölteket.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium élére jelölt Herczog Lászlónak kell szerdán a legtöbb helyen megjelennie, összesen három testület előtt: először délelőtt a foglalkoztatási és munkaügyi, kora délután ifjúsági, szociális és családügyi, majd délután az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságban számol be terveiről.

Két meghallgatása lesz szerdán Draskovics Tibornak, aki tovább vezeti az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, Balázs Péternek, aki a külügyi tárcát kapja, Kiss Péternek, aki a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter lesz, valamint Szekeres Imre honvédelmi miniszternek. Az önkormányzati tárca élére jelölt Varga Zoltánt ugyancsak két bizottságban kérdezik majd elképzeléseiről. A többi miniszterjelöltnek 1-1 meghallgatása lesz szerdán.

A parlament szerdán szavazta meg az MSZP konstruktív bizalmatlansági indítványát, és Bajnai Gordon ezután letette a kormányfői esküt. Még aznap elkezdték meghallgatni a parlamenti bizottságok a miniszterjelölteket, összesen négyen számoltak be szerdán terveikről: Molnár Csaba, Hiller István, Herczog László és Draskovics Tibor.

Csütörtökre marad a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterjelölt, Vahl Tamás meghallgatása, négy testület előtt kell megjelennie: a gazdasági és informatikai, az önkormányzati és területfejlesztési, az európai ügyek bizottsága, végül az oktatási és tudományos bizottság előtt.

Közben csütörtökön összeül az MSZP-frakció is, sajtóhírek szerint a képviselők itt további javaslatokat tesznek majd a válságkezelő programhoz.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 15. 16:18
    „Megkezdődik az ország megmaradt vagyonának felosztása!”
  • 1. paranoid 2009. április 15. 11:03
    „Kiss Péternek már kreáltak egy új helyet és még lesz szerintem több is .Ez a megszorító intézkedés ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliában kertészkednek fél évig az iváni romák

Néhány héten belül ötven iváni roma indul Angliába, hogy kertészetekben dolgozzanak - írja a… Tovább olvasom