Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Szerdán tárgyalják a gyermekét elrabló orosz anya kiadatását

Szerdán tárgyalják a Fővárosi Bíróságon annak az orosz nőnek kiadását, aki francia apjától Oroszországba akarta vinni közös kislányukat.
Az orosz asszonyt a tiszabecsi átkelőnél fogták el vasárnap kora délután. Mint kiderült, az anya a gyerekkel stoppal jutott el a határig, egy magyar rendszámú autó vette fel. A határátkelőnél azonban ellenőrizték mindkettőjüket, és fény derült kilétükre. A hároméves Elise Andre-ért már régóta pereskedik a francia édesapa és az orosz származású édesanya. A kislányt Arles-ban rabolták el március 20-án, a hatóságok azóta keresték őt. Az apa mindvégig attól tartott, hogy az anya vissza akarja csempészni a gyereket Oroszországba, azonban ez már nem sikerülhet neki.

A gyermek apja hétfőn délután érkezett meg Nyíregyházára, ahol egyórás papírmunka után a vele érkező belügyi attaséval és egy tolmáccsal együtt átvették a kislányt, aki az éjszakát egy gyermekotthonban töltötte. Az édesapa megköszönte a magyar hatóságoknak, hogy megtalálták gyermekét. Hozzáfűzte: a kislány össze van zavarodva, hiszen tegnap még az édesanyjával volt, ma viszont ismét vele. Azt mondta, gyermekével együtt visszamegy Párizsba, de mindent meg fog tenni, hogy az anyának ne kelljen sokáig börtönben maradnia. A hároméves Elise-nek azt is megígérte, hogy hamarosan elviszi Oroszországba.

A Fővárosi Bíróság keddi tájékoztatása szerint az orosz származású anya kiadatásáról szerdán tárgyalnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki az új kormány ellen szít,az az ország ellen szít

Az új kormányt támadni nem a kabinet, hanem az ország ellen való vétek - mondta Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. Tovább olvasom