Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Szerelem sokadik látásra

Hol a határ barátság és szerelem között? Az első szeretkezésnél? Az ismeretség hetedik événél?

Hol a határ barátság és szerelem között? Talán az első szeretkezésnél. Talán az ismeretség hetedik événél. Talán egészen máshol.
Oliver (Ashton Kutcher) és Emily (Amanda Peet) nagyon különböznek egymástól. A srác az anyukájával lakik, komoly tervei vannak, és hiányzik belőle a vagányság; Emily viszont gyorsan dönt, többnyire rosszul, és éppen ezt élvezi. Találkoznak egy repülőgépen, tíz percet együtt töltenek a gép mosdójában, délután még megisznak együtt egy sört, azután örökre elbúcsúznak. És a következő hét évben folyton egymásba botlanak. Néha véletlenül, néha azért, mert szükségük volna a másikra. Mert ugyan megesik, hogy két év is eltelik a találkozásaik között, azért lassan már ők is megértik: igazi barátok lettek. Olyan jó barátok, hogy az már majdnem szerelem.
Csakhogy mindketten másba szerelmesek. Más barátjuk, más menyasszonyuk van, és a régi, távoli barát mindig a lehető legrosszabb pillanatban bukkan fel. A sorsnak jó a humora és rossz a ritmusérzéke. Vagy van valami terve…

A film a kapcsolatteremtés hosszú, kanyargós útját mutatja be. Forgatókönyve két huszonéves fiatal rohanó életének hét évéről szól, egészen harmincas éveik elejéig: Oliver és Emily karrierjét építi egyik városból a másikba költözve, miközben kapcsolataik folyamatosan változnak, újra és újra értelmezik életük célját, ahogy változnak álmaik. De mindvégig keresik az igaz szerelmet, pedig a lehetőség időről időre ott van az orruk előtt, egy régi barát személyében.

A Szerelem sokadik látásra szokatlan film: a szokásos romantikus vígjátékkal ellentétben, amely lényegében egy csókkal végződő kétórás bonyodalom, és a kapcsolat kezdetén ér véget, ez csókkal kezdődik, és attól lesz komikus, hogy az események meglepően alakulnak, a várt szerelem sehogysem szövődik a szereplők között. Remek példája a »rossz időben jó helyen«-vígjátéknak, hisz Oliver és Emily újra és újra összetalálkoznak, de mindig rosszkor, hogy egymásba szeressenek, és végig nem értjük, hogy miért szalasztanak el minden lehetőséget, hogy kapcsolat alakuljon ki köztük.

Bemutató: június 2.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a Backstreet Boys

Az ismét összeállt fiúcsapat európai turnéján elütötte egyik rajongóját a düsseldorfi reptéren. Tovább olvasom