Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Szerelemféltésből ölt: 18 évet kapott első fokon

G. Zoltán 2011 őszén kábítószert kevert barátja italába, majd az elkábult férfit meggyilkolta.
A Szolnoki Törvényszék szerdán első fokon 18 évi fegyházra ítélte a 34 éves G. Zoltánt, aki 2011 őszén Szolnokon szerelemféltés miatt meggyilkolta barátját, L. Gábort.

A bíróság G. Zoltánt előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés mellett folytatólagosan elkövetett, tiltott pornográf felvételekkel való visszaélés miatt is bűnösnek találta.

Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy a vádlott 2011 októberében kábítószert kevert barátja italába, majd az elkábult fiatalembert a szolnoki Széchenyi városrészben meggyilkolta. Az áldozat szervezetében megtalálták a Gina néven elhíresült partidrog maradványait.

G. Zoltán első vallomásában elismerte, majd utána mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A vádiratból kiderül, hogy 2011. október 13-án este két bejelentés is érkezett a rendőrségre. Egy kutyáját sétáltató férfi értesítette a hatóságot, hogy egy ismeretlen férfi holttestére bukkant a Lovas István út végénél lévő füves területen. Ezt a hívást egy másik is követte: egy szintén szolnoki férfi - a vádlott - arról számolt be, hogy barátja öngyilkos akar lenni, ezért őt és önmagát is megpróbálta megmérgezni.

A rendőrség a helyszínen megtalálta L. Gábor holttestét.

A vádlott 2008 végén ismerkedett meg egy akkor 13 éves törökszentmiklósi lánnyal. Először barátság, aztán szerelmi viszony, majd a lány 15 éves kora után szexuális kapcsolat alakult ki közöttük. Az első vádpont szerint a férfi a kiskorú barátnőről a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal, a nemi vágy felkeltésére irányuló módon készített videó-, illetve fényképfelvételeket. E tekintetben a vádlott bűnösnek mondta magát, hozzátéve, hogy a felvételeket nem a külvilágnak, csupán maguknak készítette. A két férfi között akkor mérgesedett el a viszony, amikor kiderült, hogy 2011 őszén L. Gábor is szexuális kapcsolatot létesített a lánnyal. G. Zoltán ekkor határozta el, hogy végleg megszünteti a szerelmi háromszöget, és megöli vetélytársát.

Az ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a vádlott az emberölés tekintetében felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

34 lopott kocsit azonosítottak egy autóbontó-telepen

Az illegális telep Nyíregyházán működött. A nagy értékű járműveket Ausztriában, Olaszországban és… Tovább olvasom