Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Szeretet Napok harmadszor

A dévai árvák segítésére idén is megrendezik Győrött a Szeretet Napokat. A győri püspökség munkatársai úgy állították össze a programot, hogy különféle felajánlásaikkal minél többen csatlakozhassanak a jótékony akcióhoz.
Böjte Csaba ferences szerzetes, az erdélyi árvák pártfogója negyvenöt tagú dévai küldöttséggel érkezik az idei Szeretet Napokra. A megnyitóünnepség április 22-én este hét órakor a győri bazilikában jótékonysági hangversennyel kezdődik, amelyen fellépnek a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai és növendékei, valamint a dévai vendégek. (Jegyek hatszáz forintos áron elővételben és a helyszínen is kaphatók.) Másnap – szintén este hétkor – jótékonysági bált és művészeti árverést rendeznek a Rába Hotelban. Jegyek március 21-től hatezer forintért kaphatók Győrött, a Káptalandomb 5/B alatti egyházmegyei hivatalban és a Baross úti Tour-

inform-irodában. A bál védnöke: Juhász Judit. Tánc- és rockzenével a Kistemplomos Lovagok zenekara szolgál.
A program keretében április 24-én délelőtt 10-től délután 5 óráig várják az érdeklődőket a hagyományos szabadtéri kulturális és gasztronómiai fesztiválra a Széchenyi térre. A színpadon folyamatosan követik egymást az előadók, eddig többek között Ferencz Éva énekművész, Benkóczy Zoltán színművész, Derzsi György és társai (a három ifjú magyar tenor), Giovannini Kornél bábművész és Szandi jelezte részvételét. A színpadi produkciók mellett játszóházzal várják a gyermekeket, a felnőtteket pedig gasztronómiai vetélkedővel és miseborkóstolóval. A bevételt híres győri vendéglősök faházakban árult ételei, a város plébániáinak felhívására háziasszonyok által sütött sütemények, a város cukrászatainak édességei biztosítják. A süteményeket dr. Pápai Lajos megyés püspök árulja, miseborkóstolót Papp Endrétől, a Kossuth rádió műsorvezető-szerkesztőjétől lehet kérni. A háromnapos program április 24-én 18 órako r a bazilikában hálaadó püspöki szentmisével zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ray (Ray)

Életrajzi film egy zenészről, akit Ray Charles-nak hívtak. A huszadik századi popkultúra egyik… Tovább olvasom