Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Szeretne autóipari beszállítóvá válni?

A program eszköze egy olyan befogadó környezet megteremtése, amely vonzóvá teszi a kulcsszereplők fejlődését, újabb meghatározó vállalkozások letelepedését.
Az Autopolis Nyugat-magyarországi Fejlesztési Pólus Stratégiai Programja egy komplex ágazati gazdaságfejlesztési dokumentum. Célja, hogy a magyarországi gépjárműipar és az ahhoz kapcsolódó beszállítói hálózat hosszú távon versenyképes és prosperáló legyen. Mivel a gépjárműipar és az ahhoz kötődő szatelit-vállalkozások mind országos szinten, mind Közép-Európai tekintetben Győr és annak 150 kilométeres körzetében találhatók a legnagyobb koncentrációban, a gépjárműipari fejlesztési pólus feladatot a kisalföldi megyeszékhely kapta meg.

A program eszköze egy olyan befogadó környezet megteremtése, amely vonzóvá teszi a kulcsszereplők fejlődését, megmaradását és újabb meghatározó vállalkozások letelepedését. A térség az iparfejlődés egy újabb lépcsőjéhez érkezett el. A letelepítendő cégek már nem a végösszeszerelők, hanem a fontosabb alkatrészeket létrehozó, fejlesztő és kutató – első és második szintű – beszállítók körébe tartoznak. Ahhoz, hogy a térség és Győr hosszú távon versenyképes, prosperáló gazdasággal rendelkezzen egy több éves, összehangolt komplex fejlesztésnek kell megvalósulnia. A projektek az innovációs lánc teljes egészét átölelik.

A vállalatok letelepedésének feltétele a megfelelő beszállítói hálózat és az annak működéséhez szükséges logisztikai háttér biztosítása. A fejlesztések közül az egyik: az első és a második szintű beszállítók letelepedését biztosító „Győri Autóipari Beszállítói Park I. ütem" nevet viselő projekt, amely komplex, logisztikai szolgáltatásokat biztosít a betelepülő cégeknek a telephely mellett. A további szinten található regionális, térségi beszállítók bekapcsolása a rendszerbe az „Autóipari beszállítói hálózat fejlesztése" projekten keresztül valósul meg.
A program a termelőegységek versenyképességét több vállalkozásélénkítő projekttel kívánja segíteni. A fejlesztésekhez szükséges forrásokat a kockázati tőkealap és spin-off tevékenységet támogató K+F alap létrehozása teremti meg. Az induló kkv-k infrastruktúra-feltételeinek regionális segítését a regionális innovációs központok hálózata végzi el. A program teljes egészében a tudásalapú gazdaság igényeit kívánja kielégíteni. A fejlesztések olyan szegmenseket teremtenek meg, amely a térség és az ország fejlődésének egy új lendületet biztosítanak.

A projektek kidolgozásában a kamara is aktívan részt vesz. Az előbb sorolt célok megvalósulásához keresünk minden olyan vállalkozást, aki szeretne autóipari, gépipari beszállítóvá válni. Bővebb információ és jelentkezés: Pongrácz Balázs, 96/520-213, 20/566-0424.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom