Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

˝Szeretünk, Viktor˝ - Egerben ülésezik a Fidesz-KDNP-frakció

A helyszín közelében mintegy 50 fős csoport szimpátiatüntetést tartott a kormány és a kormányfő mellett.
Megkezdődött a Fidesz-KDNP háromnapos, zárt frakcióülése szerdán Egerben; a helyszín közelében mintegy ötvenfős csoport szimpátiatüntetést tartott a kormány és a kormányfő mellett.

Háromnapos, zárt Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik Egerben. Fotó: MTI (galéria)

A tüntetők a többi között "A nemzet a kormány mellett", "Hands off Orbán Viktor", "Hands off Hungary", "Szeretünk, Viktor", "Viktor, tarts ki, veled vagyunk!" feliratú táblákat tartottak fel. Először délután kettőkor vonultak a Hotel Egerhez, mert úgy tudták, akkor érkeznek a politikusok, azután hazamentek, s este visszatértek a szállodához.

Nincs napirenden a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye

A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerda este az MTI megkeresésére határozottan cáfolta, hogy a kihelyezett frakcióülésen napirendre kerülne a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye.

Szerdán az Index azt írta: "több képviselő szerint" téma lesz Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumgyanús ügye is. Az egyik képviselő szerint annak ellenére beszélni fognak az ügyről, hogy az nem szerepel a hivatalos programpontok között - olvasható a hírportálon.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya erre úgy reagált: "a nevük elhallgatását kérő informátorokra való hivatkozást a frakció sajtóosztálya álságosnak és hitelt nem érdemlőnek tartja".

Mint kiemelték: az állítólagos plágiumügy kivizsgálására már létrejött egy szakértőkből álló bizottság. A frakció véleménye szerint ugyanis egy tudományos munkát nem politikusoknak, hanem a témában jártas szakértőknek kell minősíteni - tették hozzá.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-t úgy tájékoztatta: az Egerben tartott kihelyezett frakcióülés szerdán a miniszterelnök helyzetértékelő előadásával kezdődik. A tanácskozás csütörtöktől lesz "interaktívabb", amikor a képviselők kérdéseket tesznek fel - jelezték.

Az autóból kiszálló Kövér László odament az emberekhez, az Országgyűlés elnökét "kétharmad, kétharmad" skandálással fogadták. A frakcióülésre utolsóként érkezett meg Orbán Viktor, akit lelkesen üdvözöltek a fagyoskodó tüntetők, azt kiabálva, "kétharmad", "Magyarország", "szeretünk, Viktor!", illetve "elszámoltatást!". A miniszterelnök sokukkal kezet fogott, s megköszönte a támogatást és a biztatást.

A hotelt nem lehetett megközelíteni, a közvetlenül az előtt lévő parkolót is lezárták. A bejárattól mintegy 20 méterre várakozhattak a kijelölt helyen a tüntetők, a fotósok és az újságírók, utóbbiaknak forró teát vittek ki a frakció munkatársai.

Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, szerdán a miniszterelnök tájékoztatja a frakciót a közelmúlt eseményeiről, beleértve a nemzetközi tárgyalássorozatot. A korábbi három frakcióülésből kiindulva ez akár éjfélig is eltarthat - tette hozzá.

A csütörtöki nap programja is a kormányfő tájékoztatásával kezdődik, akkor már a jövőt érintő tennivalókról lesz szó, ebéd után pedig vitára, illetve kérdezésre is lehetőség lesz a frakcióülésen. A képviselők írásban előre is jelezhették a miniszterelnökhöz szóló kérdéseiket.

A sajtófőnök szerint biztosan szóba kerül a járási rendszer vagy a devizahitelesek problémája.

Pénteken szekciókban ülnek össze a frakció kabinetjei, az illetékes minisztereket, államtitkárokat hallgatják meg a legaktuálisabb témákban. Ezen a napon tájékoztatják a történtekről a sajtó munkatársait is.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. roxper 2012. február 09. 20:31
  „Akkor beszélj a "nem lesz itt ezer munkahely sem, mert recesszió van"! :P”
 • 32. DobóI 2012. február 09. 19:27
  „A nulla értékű Mokka-t nézőközönség mintázatát ne kelljen jellemezni..”
 • 31. Agyalapi 2012. február 09. 13:35
  „Állítólag ez a frakcióülés 10 millába kerül. Megéri az 50 szimpatizáns?”
 • 30. pirosmedence 2012. február 09. 13:32
  „A püspök úr hol maradt az imával? Térdre, csuhások - emlékszünk?”
 • 29. zehn 2012. február 09. 12:19
  „Nagy dolog. 50 féleszűt még Hitler dicsőítésére is lehet találni.”
 • 28. Ebgondolat 2012. február 09. 10:41
  „A ma reggeli Mokka kérdése, az volt: "Ki a felelős a Malév csődjéért?" A "lehetőség" Gyurcsány, Bajnai és orbán voltak. A "szavazók" 78%-a szerint orbán! De akkor kik tapsolnak, támogatnak és "szeretnek"?”
 • 27. zoolii 2012. február 09. 10:40
  „Puszilja meg a harapósló...!”
 • 26. racionalitás? 2012. február 09. 10:26
  „PUSZILGASÁK IS MEG VIKTÁTORT....MERT MEGÉRDEMLI.”
 • 25. Ebgondolat 2012. február 09. 10:15
  „Alig átlátszó, hogy miről is van szó:
  orbán keddi évértékelője előtt egy nappal a TEK lezárta fél Budapestet, most pedig ott lehettek a "tüntetők".
  Nincs itt másról szó, mint hogy az egri fidesz kivezényeltette embereit. Pont úgy, mint Észak-Koreában és egyéb diktatórikus államokban, a diktátor éltetésére, dicsőítésére. Ez nagyon szánalmas, emberek!”
 • 24. zoolii 2012. február 09. 10:03
  „Ha egy kormánynak lépten-nyomon bizonygatnia (bizonygattatnia!) kell, hogy mennyire szeretik, akkor ott nagyon nagy baj van!”
 • 23. THK 2012. február 09. 09:09
  „20,
  spontán eseményeknél ez csak így természetes... :)”
 • 22. deszkás 2012. február 09. 09:03
  „Eltünt a hsz-em. Na én is.”
 • 21. balihoho 2012. február 09. 09:02
  „Az ellenzék tanulmányozhatná, mitől ilyen sikeres a Fidesz propaganda gépezete! Ha ezzel komolyan foglalkoznak, értékes, és a következő választáson sikeres saját, a Fidesz elleni propagandát tudnak létre hozni.”
 • 20. ferdzso 2012. február 09. 08:44
  „A fotót nézve látom, hogy a fogadtatásnál, "minden jelentős" tévéstáb megjelent! (Még a HÍR TV is!)”
 • 19. roxper 2012. február 09. 08:44
  „Ezek most biztos nem fizetett "viktor a mi urunk" jelszóval érkező elvakultak voltak, ennyi h*lyét még itt is össze lehetne szedni! :D”
 • 18. mazsolaszolo 2012. február 09. 08:38
  „Na ezek azok az embrerek, akiknek ki kell halnia ahhoz, hogy épebb eszű gondolodás és mentalitás váltassa fel azt, ami otthon van. Nem, nem vagyok sem gyűlöletkeltő, sem rosszindulatú; ezek tények. Aki olyan fokban vak, süket és hajlíthatatlan, hogy Orbán mellett szimpátiatüneteést szervez mínusz ezer fokban és hatvan centis hóban, télvíz idején, az az ember az élete utolsó percéig sem lesz képes különbséget tenni jó és rossz között és felfogni, hogy a világ változik, csak ő maga nem. Neki megmarad Orbán Istennek, és akkor sem látja, hogy miféle ember, és mennyi kárt okoz, ha megzöldül is. Sajnálatra méltóak, és csak remélem, hogy egyre kevesebben vannak.”
 • 17. sss 2012. február 09. 08:35
  „minek szimpátiatüntetni ha egyszer mindenki szereti a gyurbánt?!

  8. DobóI 2012.02.09. 05:51
  Még jó, hogy vannak itt EMBEREK! (te azért ne vedd magadra!)”
 • 16. Omerta 2012. február 09. 08:21
  „A tavalyi évhez képest 20e Ft-tal keresek kevesebbet..(adójóváírás és az éjszakai pótlék megszüntetése miatt)!!! Én is szeretlek Viktor!! Úgy megköszönném neked személyesen is!!!!”
 • 15. Együgyű 2012. február 09. 08:13
  „˝Szeretünk, Viktor˝ - Egerben ülésezik a Fidesz-KDNP-frakció
  Vélelmezem. Egerben csak ötven embert tudott a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége lefizetni. Talán a rendezvény 2km-es körében rendőri kordont vontak az új rendőri alakulatból, hogy a lázongó tömeget távol tartsák? Amelyet Viktor apánk védelmére hoztak létre. Előkóstolója ment a nemzet vezérének?”
 • 14. Én2 2012. február 09. 08:05
  „Szeressétek van is miért!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HÖOK: a hallgatók röghöz kötése nem megoldás

Az Európai Bizottsághoz fordult a HÖOK a felsőoktatási törvény és a hallgatói szerződések miatt. Tovább olvasom