Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Szerződések útépítésekre

A győri útberuházási programokra a jövő héten aláírják a banki és kivitelezői szerződéseket. Bartók születésének évfordulójára nagyszabású emlékhangverseny lesz a Richter Teremben.
A szokásos városházi sajtótájékoztatón tegnap Eredics Imre alpolgármester bejelentette, a jövő héten aláírják a szerződést a pályázat alapján kiválasztott pénzintézettel a győri útberuházási programokra. A város – mint már ismert – 1,6 milliárd forint hitelt vesz fel, ami az úthálózat felújítására fordítható. A pénzintézetek közül a pályázat nyertese legjobb, igen kedvező ajánlatával az OTP rt. lett, így a város vele köti meg a szerződést. Ezzel párhuzamosan folyt a pályázat a program beruházójára, kivitelezőjére. Az ezekre vonatkozó szerződéseket is a jövő héten, pénteken írják alá.
A tegnapi sajtótájékoztatón Tóth Nándorné, a kulturális iroda vezetője szólt arról: nagyszabású emlékhangverseny lesz március 24-én a Richter Teremben Bartók Béla emlékére, születésének 125. évfordulója alkalmából. Megemlítendő, hogy Bartók Béla és felesége hazai földön utoljára Győrött lépett közönség elé 1940. január 17-én. Az emlékhangversenyen a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola összes tanulója közreműködik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom