Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Szétfagyott az áru a miskolci vásárcsarnokban

Szétfagyott az áru a hidegben, így tetemes kára keletkezett a miskolci vásárcsarnokban árusító kofáknak. A felújított piacot alig három hónapja adták át, az építkezés 2,6 milliárd forintba került, de fűtés nincs benne.
A hidegben elfagytak a vízvezetékek, így kedden a vécéket sem lehetett használni. Az üzemeltető szerint a kofák hibáztak, mert helytelenül tárolták az árut. Az, hogy miért nem került fűtés az új csarnokba, egyelőre nem derült ki.

Van, akit nem zavart a barna banán, megvette, és biztosan lesz vevő a fagyott káposztára reklámáron. Az árusok viszont dühösek, mert hiába volt jól betakarva a zöldség, mégis megfagyott a vásárcsarnokban, ahol olyan hideg van, hogy az árusok sapkában dolgoznak. Van kofa, akinek elmondása szerint több százezer forint kára lett, mert az újonnan átadott csarnokban nincs fűtés. Az egyik eladótérben elfagyott a vezeték is, nincs víz. A csarnok másik oldalán a vécét sem lehet használni.

A felújított piacot októberben adták át, 2,6 félmilliárd forintba került. A régi, műemlék épületet üvegtetős szárnyakkal bővítették. A csarnok üzemeltetője szerint azért van hideg, mert az örökségvédelmi hivatal nem engedélyezte, hogy a régi épülethez hozzáépítsék az újat. Így rések maradtak a régi és az új szárny között. Ha fűtenének, a meleg azonnal távozna a réseken.

Várkoly Péter, a Miskolci Piac Zrt. kereskedelmi és üzemeltetési igazgatója szerint az árusok a hibásak, mert nem megfelelően tárolták a zöldségeket.

A pincébe levihették volna, ott hat-nyolc fok van, illetve a saját üzletükben, ahol van áram, egy olajradiátort el tudtak volna helyezni, így tudtak volna temperáló fűtést tartani - közölte az igazgató.

Az árusok viszont azt gondolják, nem azért fizetik havonta a régi piac bérleti díjának tízszeresét, hogy a fűtést is ők oldják meg.

Mi azért fizettünk erre a piacra négymillió forintot tízéves bérleti jogként, és azért fizetünk havonta 200 ezer forintot, mert plázaszerű állapotokat ígértek. Ebből semmi nem lett - mondta a Független Hírügynökségnek az egyik árus, Nagyné Latesz Ágnes.

Az örökségvédelmi hivatalnál nem nyilatkoztak, mondván, az építtető nem fordult hozzájuk panasszal. Az épület tervezőjét a Független Hírügynökség nem érte el. Annyi biztos, hogy az árusok nem számíthatnak kártérítésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerűek a megújuló energiaforrások, mégsem terjednek el

Fokozatosan nő a megújuló energiaforrások felhasználása Magyarországon, de a szél-, a nap-, a… Tovább olvasom