Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Szétlőtték

a keresztet

Ismeretlen tettes nemrégiben fegyverrel szétlőtte a Gyirmót határában álló keresztet. A vallási jelképet állíttató család felháborodott az eseten, feljelentést tett és új korpuszt öntet.
„ A mai világban már ennyire nem tiszteljük a vallási emlékeket?” – kérdezi elkeseredéssel a hangjában a győr-gyirmóti Inhaizer Károlyné, pedig már három hét telt el azóta, hogy valaki megrongálta a hosszúföldi keresztet, amit a család 2004-ben állíttatott mintegy százezer forintos költséggel. Azon a helyen, a Koroncó felé vezető földút mentén több mint száz éve áll feszület. Az első az évtizedek során tönkrement, az Inhaizer család, amelynek 1989 óta van itt földje, ezért úgy gondolta, hogy állít helyette egy újat.
Inhaizer Károly szomorúnak tartja, hogy a két éve felszentelt új kereszt kerítését tavasszal ellopták, most pedig a korpuszt lőtték szét valamilyen fegyverrel.
A család az ügyben feljelentést tett a Győri Rendőrkapitányságon, és úgy döntött, hogy újraönteti a korpuszt. „Ilyen csúfan nem maradhat” – magyarázza Inhaizer Károlyné. Abban mindenki csak reménykedni tud, hogy ez majd hosszabb ideig áll sértetlenül, mint elődje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom