Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Szexuális zaklatás a tűzoltóságnál: elrendelték a nyomozást

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi tűzoltóságnál történt szexuális zaklatás ügyében - tájékoztatott Tafferner Éva szóvivő csütörtökön.

Bende Péter vezérőrnagy, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) vezetője hétfőn tett feljelentést ismeretlen tettes ellen kényszerítés gyanújával, mert tudomására jutott, hogy szolgálaton kívüli tűzoltók szexuálisan zaklatták, megalázták társukat. A tűzoltóparancsnok három tűzoltó ellen méltatlansági eljárást indított, szolgálati viszonyukat felfüggesztette, míg egy főosztályvezető vezetői megbízatást azonnali hatállyal visszavonta.

A BRFK szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta: a tűzoltóparancsok által kedden átadott adatokat, információkat, írásos jelentéseket tanulmányozták; kényszerítés és szeméremsértés bűncselekmény alapos gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.

Tafferner Éva közölte: megkezdődött a tanúk kihallgatása, az eset körülményeinek tisztázása.

Dobson Tibor az FTP kommunikációs főosztályvezetője az MTI-nek csütörtökön azt mondta: "érzékenyen érintette" a teljes tűzoltó állományt az ügy, mert az a teljes közösséget megbélyegezte.

Kijelentette: a cselekedet, amely akár korábban, vagy utóbb az autóbuszon történt, nem szexuális indíttatású, hanem egy durva és ízléstelen, primitív molesztálás volt, ez a "beavatási szokás" az ország egyetlen tűzoltóságán sem jellemző.

A főosztályvezető mértéktartást kért médiától, mert mint fogalmazott, egy elszigetelt, primitív cselekedet miatt a média egy része ezt úgy tálalja: minden tűzoltó homoszexuális és erőszakos.

Dobson Tibor ezredes hangsúlyozta: a tűzoltók szexuális orientációja magánügy, de egy tűzoltó szolgálaton kívül sem viselkedhet hivatásához méltatlanul. Megemlítette: a 140 éves fővárosi tűzoltóság történetében még soha nem fordult elő hasonló eset, ezért presztízskérdés számukra, hogy a teljes tűzoltó állomány becsületére árnyékot vető esetet minél előbb tisztázzák.

A főosztályvezető azt mondta: az FTP teljes parancsnoki állománya sajnálja, hogy ez a bűncselekmény csak az eset megtörténte után két héttel jutott a vezetés tudomására.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. március 04. 15:41
    „mondom én hogy nem volt dugás :D BORZ! BORZ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai: az MH-ból lophatták el az őszödi beszéd felvételét

Lendvai Ildikó szerint a Miniszterelnöki Hivatalból lophatták el az őszödi beszédről készült… Tovább olvasom