Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Szigetközi betyárpecsenye

Hozzávalók, 4 személyre: 8 szelet hús (sertéscomb vagy tarja), 10 dkg házikolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db paprika, 2 db paradicsom, só, bors, 2 dl fehérbor, olaj.

Elkészítés: A hússzeleteket jól kiverjük, a felhevített olajon mindkét oldalát fehéredésig átsütjük, félretesszük. A vékonyra szeletelt kolbász, szalonna, paprika, paradicsom tetszés szerinti keverékével 2–2 szeletet megtöltünk, fogvájóval összetűzve visszarakjuk a megmaradt olajba, ráönthetjük a hús addig eresztett levét, sózzuk, borsozzuk, a fehérborral felöltögetve lassú tűzön puhára pároljuk, rizs vagy törtburgonya-körettel tálaljuk.

Forrás Tiborné, Mosonmagyaróvár

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a családi pótlék szabálylai

Januártól a babakötvény mellett számos, a családtámogatási rendszert érintő változás lépett életbe. Tovább olvasom