Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Szigetközi ecetes hal márnából

Hozzávalók 12 személyre (24 szelet):

2 db 1,5 kg-os márna, 1 kg liszt, 0,5 kg zsemlemorzsa, 4 tojás, 2,5 l olaj (ha fritőzben sütjük), só, 1,5 kg hagyma, 4 l víz, 0,5 l 10%-os ételecet, 6 evőkanál kristálycukor. Fűszerek: egész bors, koriander, mustármag, babérlevél, majoránna.

Elkészítése:

A halakat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd besózzuk és hűtőbe rakjuk. Egy-két órás pihentetés után a halszeleteket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban, serpenyőben vagy fritőzben kisütjük. Ezután páclevet készítünk. 4 l vízhez hozzáadunk 0,5 l 10%-os ételecetet és 6 evőkanál kristálycukrot. A levet ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. A kihűlt halszeletekből egy sort a lábas vagy fazék aljára teszünk, ezután kerül rá egy sor karikákra vágott hagyma, majd megint hal és így tovább. Az elkészült páclevet forrón öntjük rá a halszeletekre, aztán az elkészült kihűlt ételt hűtőbe rakjuk. Harmadik nap után elkezdhetjük fogyasztani szűkebb hazánk specialitását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A további program

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Szentlőrinc (NB III)–Pécsi MFC,… Tovább olvasom