Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Szigetközi szemétgyqjtés: eső után ismétlés szombaton

A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az Almássy László Természetjáró Baráti Kör a Kisalföld szemétgyqjtési kampányához csatlakozva szemétgyqjtő akciót szervez március 31-én a felső-szigetközi településeken. Az akció célja, hogy a külterületeken illegálisan elhelyezett hulladékot összegyqjtsék, rendezettebbé téve ezzel a környezetet. A gyqjtőhelyekről, gyqjtőzsákokról és kesztyqkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. segítségével az egyesület gondoskodik.

A szemétgyqjtési akcióban részt vevőket 31-én, szombaton reggel 9 órára várják a településeken a találkozási pontokon. Feketeerdőn a községháza előtt, Dunakilitin a Vadvíz kempingnél és a sportpályánál, Dunaszigeten a Zátonyi-Duna doborgazi zsilipjénél, Halászin, Püskin, Máriakálnokon, Lipóton és Kisbodakon a polgármesteri hivatalok előtt, Dunaremetén a kultúrház előtt. Mosonmagyaróváron a mosoni szabad strandnál a Biczó-vendéglőnél, valamint a Wittmann parkban a Halászi úti hídfőnél. Kimlén reggel 8 órára várják a szemétgyqjtési akcióhoz csatlakozókat a körjegyzőség előtt, ahol a kesztyqket és zsákokat lehet átvenni. Rajkán másnap, azaz vasárnap reggel várják a szemétszedőket az általános iskola előtt.
Szintén a Kisalföld kampányához csatlakozva szervez szemétgyqjtési akciót a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület, a Hegyeshalom Jövőjéért Egyesület és a „Lajta-közi” Vadásztársaság is március 31-én, szombaton reggel 8 órától. A résztvevők számára védőkesztyqt és szemeteszsákot biztosítanak. Gyülekező reggel háromnegyed 8-kor a községháza parkolójában.
Szemétszedő akciót szervez a Mofém Körzeti Lakosok Egyesülete – a körzet önkormányzati képviselőjével – is március 31-én, szombaton a városrészben. A szervezők minden résztvevőnek sorszámot adnak, ami később tombolaként is szolgál. A megmozdulás végén értékes ajándékokat sorsolnak ki, s a lakosokat megvendégelik egy pohár italra és egy tál ételre. Kesztyqt, szemeteszsákot a szervezők biztosítanak. Találkozó reggel 9 órakor lesz a Kállai Éva utcai autószalon előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.28.

Tovább olvasom