Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Szigorúan piszkos ügyek (Wu jian dao)

Ming a maffia beépített embere a rendőrség kötelékében. A gengszterfőnök, Sam megbízásából 18 éves korában lett rendőr. Yan beépített zsaru a maffia köreiben. Ming és Yan körül egyre inkább szorul a hurok, és épp azon az estén keresztezik egymás útját, amikor a rendőrség és a maffia is rájön, hogy besúgó van közöttük...
rendező: Wai Keung Lau
forgatókönyvíró: Felix Chong, Siu Fai Mak
operatőr: Yiu Fai Lai, Wai Keung Lau
zene: Kwong Wing Chan

szereplő(k):
Tony Leung (Chan Wing Yan)
Andy Lau (Lau Kin Ming)
Anthony Wong (SP Wong)
Eric Tsang (Sam)

A film sztorija

Ming (Andy Lau) a maffia beépített embere a rendőrség kötelékében. A gengszterfőnök, Sam (Eric Tsang) megbízásából 18 éves korában lett rendőr. Yan (Tony Leung) beépített zsaru a maffia köreiben. Ő is tizenéves kora óta játssza a téglaszerepet. Ming és Yan körül egyre inkább szorul a hurok, és épp azon az estén keresztezik egymás útját, amikor a rendőrség és a maffia is rájön, hogy besúgó van közöttük...www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij -

"A történetet ezúttal is korunk szédületes mindenhollét vágya vezérli. A "Szigorúan piszkos ügyek" az a fajta krimi, melyben a rendőrség tudja, hogy ki, mit fog elkövetni, és azt is megtudja, hogy hol, de a bizonyíték - ha csak egy pillanattal is - mindig kicsúszik a kezéből. "Ami történik, az olyan előnyben van azzal szemben, amit gondolunk, hogy soha nem tudjuk utolérni és soha nem ismerhetjük meg a valóságos képét". - mondotta Rilke.

2002-ben, Hong-kongban a "Szigorúan piszkos ügyek" volt a legnagyobb kasszasiker. Nálunk a Titanicon mutatták be. A filmről a fesztivál katalógusban az áll, hogy a benne felhalmozott macsó vonzerő bízvást számíthat nemzetközi érdeklődésre is. Hát ennek lehetünk most tanúi. Bár hozzátehetnénk, hogy a kínai filmcsillagot, Tony Leung Chiu Wai-t ennél jobb formában is láthattunk már olyan remek Wong Kar Wai darabokban, mint a "Szerelemre hangolva" vagy a "Chungking expressz", de még így is elképesztően szerény eszközökkel teremti meg a film legérdekesebb karakterét.

A társrendezői és operatőri munkát is Kar Wai egyik hajdani munkatársa végzi, Andrew Lau, a forgatókönyvet pedig a másik társrendező, Siu Fai Mak írta a hongkongi Johnny To "Fogy az idő" című filmjének ötletei alapján."
A teljes cikk

Mozinet.hu -BP-

"A fő szál, a mindkét oldalon megbúvó ellenség konfliktusa hamar kibontakozik, majd a történet előrehaladtával egyre inkább elmélyül. S teszi mindezt úgy, hogy még véletlenül sem merül el a megszokott elemek tengerében, az embernek egyszer sincs olyan érzése, hogy "ezt is láttam már valahol". Bár a cselekmény egyáltalán nem egyedi, mégis képes arra, hogy teljes egészében lekösse a nézőt. Aki esetleg arra számít, hogy hihetetlen csavarokkal, átláthatatlan történettel találkozik, az talán csalódni fog, de a végeredményt tekintve ez azért nem valószínű. Fordulatok persze akadnak, de a drámai hatást - vagy annak hiányát - nem követhetetlen eseményekkel igyekeztek megoldani az alkotók, hanem jól kidolgozott karakterekkel, akikről szépen lassan csipegethetjük fel az információkat, elősegítve, hogy minél inkább a történet hatása alá kerüljünk. Mindezt jól kiegészíti a két főszereplő (Tony Leung és Andy Lau) kiemelkedő alakítása, ami főleg az utolsó húsz percben csúcsosodik ki, mikor a karakterek útjai frontálisan is keresztezik egymást."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörner György és Bubik István zenés irodalmi estje

Tovább olvasom