Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Szigorúbb ellenőrzések

A közelmúltban sonkafogyasztás következtében öten fertőződtek meg a botulizmus baktériumától, akik közül egy ember meg is halt. A nagyüzemi gyártásban évtizedek óta nem fordult elő ilyen mérgezés.
E baktérium a húsok felületén telepszik meg, nem megfelelő előkészítés, rossz sózás, pácolás esetén. Az ÁNTSZ országos tiszti főorvosa a múlt héten arról számolt be, hogy több száz szakember járja majd az országot, és a kistermelőknél ellenőrzik a gyártási körülményeket. Dr. Paller Judit megyei tiszti főorvos a Kisalföld érdeklődésére elmondta: ők ellenőrzéseket ez ügyben nem végeztek, mivel nem kaptak még konkrét feladatmeghatározást. Dr. Szabó Tamástól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás igazgató főorvosától megtudtuk: munkatársaik fokozottan figyelnek a húsárukra. A célzott górcső alá vételek során azonban a szakemberek a megyei piacokon sem találtak sehol szabálytalanságokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom