Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Szijjártó: a rendőrség mellett nincs helyük gárdáknak

Szijjártó Péter szerint a rendőrség mellett nincs helye magukat erőszakmonopóliummal felruházó szervezeteknek, "hívják azt nemzeti gárdának vagy magyar gárdának".
A Fidesz szóvivője ezt a TV2 Mokka című műsorában fejtette ki szerdán, hozzátéve, hogy meg is szűnik az erre való igény, amint lesz egy erős, tisztességes, világos felhatalmazással, normális pénzügyi környezetben működő rendőrség.

Azzal kapcsolatban, hogy mi lesz akkor, ha pénteken Vona Gábor - ígéretét betartva - "gárdamellényben" jelenik meg az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: "a magyar törvényeket mindenkinek be kell tartani, akkor is, sőt pláne akkor, ha országgyűlési képviselő". Ehhez hozzátette, hogy a pénteki alakuló ülésen ebben az esetben a köztársasági elnök "nyilván a legkörültekintőbben" fog eljárni.

Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdán Ózdon tartott, a közrendről, közbiztonságról szóló előadásáról is beszélt Szijjártó Péter. Arra a kérdésre, hogy a fórumon az országos rendőr-főkapitány miért nem volt ott, azt mondta: a helyi emberek tudják elmondani, hogy ott mire van igény, ezeket a kérdéseket nem tudják csak Budapestről eldönteni.

A leendő belügyminiszter feladata, hogy - rendőrök átvezénylésével, új rendőrök szolgálatba helyezésével - elérje, legyen érezhető változás kélt héten belül - fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: "a legfontosabb az aktív és nagy számú rendőri jelenlét", hogy érezzék a tolvajok, a bandák, hogy figyelik őket. A bűncselekményeket pedig gyorsan, szakszerűen és hatékonyan lefolytatott vizsgálatok követik majd. Ehhez kapcsolódóan a szóvivő elmondta azt is, hogy a Btk.-t szigorító úgynevezett három csapás törvényt hamarosan tárgyalhatja a parlament.

Olvasóink írták

 • 14. klj_54 2010. május 13. 13:53
  „13. hozzászólás maros50 2010.05.13. 07:09
  Kicsit elkéstél a bizalom felajánlásával:)
  http://csutak.nolblog.hu/archives/2010/04/14/Ostoba_tomeg/
  Utolsó kettő mondatom, ott: "De mert demokratikus gondolkozásúnak vallom magam, most azt kérem a hozzám hasonlóan csalódott, gondolkodó embertársaimtól, hogy ki ki tegye nyugodtan tovább a dolgát, mint eddig.
  Hisz kutya ugat, karaván halad!"”
 • 13. szilléri 2010. május 13. 08:13
  „Azonnal be kell tiltani az amerikai nemzeti gárdát !”
 • 12. maros50 2010. május 13. 07:09
  „11.klj
  Vedd tudomásul,hogy a gyurcsány korszak letünt,aki megengedte a parlament elött a gárda alakulását,masírozását szálasi-féle egyenruhába.Ennek vége.Orbán Viktor miniszterelnök a gárda "müködését"
  nem fogja megengedni.A rend fenntartása a rendöség feladata.Ami az "okok megszüntetését illeti" előlegezzük meg a bizalmat az Orbán kormánynak és erre a kérdésre térjünk vissza 6 hónap múlva.”
 • 11. jozko 2010. május 12. 23:30
  „11. klj-- Ez világos beszéd. Tagadták, de már a 80-as években is volt szegénység, drogozás, szervezet-szerű bűnözés, cigány-roma-kisebbségi problémák. Mára a körmünkre égett, a megoldás elodázhatatlanná vált! Miskolcra sem talán megfigyelő, hanem megelőző, intézkedő rendőri erősítés kellene...de majd a helyiek mgmondják-esetleg fekete ruhás rendőröket szeretnének...kemény fellépéssel....”
 • 10. klj_54 2010. május 12. 19:17
  „2. hozzászólás maros50 2010.05.12. 10:20
  Bizony Orbán és csicskásai kő keményen törvényt sértettek a kordon bontással!

  Bár a mi jogrendünk nem precedens jog, de most már nincs jogalapja Viktornak pofázni még a gárda ellen sem.
  Amellett nem a gárdát kell <moderálva>, hanem azokat az okokat kell megszüntetni, melyek miatt megalakult!”
 • 9. csakhogy 2010. május 12. 16:46
  „Lakatos Attila szerint a cigányok is felelősek a közbiztonság romlásért. A borsodi cigányvajda azt mondta: szerint ideje lenne a cigányoknak is önkritikát gyakorolnia, mert a romák 20-25 százalékával baj van. Lakatos Attila szerint az országos cigány vezetőknek fórumokat kellene tartania a roma társadalom számára, megismerni egymást, megbeszélni a problémákat és közösen megoldást keresni rájuk. A borsodi vajda azt mondta, a munkavállaláshoz állami segítség is kell, de a romáknak is minden lehetőséget meg kell ragadnia. Emellett szerinte minden romának kötelessége a gyerekét óvodába-iskolába járatni, ha pedig egy roma gyerek megüti a tanárt, el kell venni a családtól a családi pótlékot, mert az erőszakot meg kell állítani - fogalmazott.

  Lakatos Attila, Borsod megyei cigányvajda Ózdon, a Nemzeti Konzultáció első rendezvényén azt mondta idézem: ,,Velünk, cigányokkal van baj. Amikor kimondtam, hogy van cigánybűnözés, a cigányok harminc százaléka fejemet akarta venni. Pedig nem az a baj, hogy kimondtam, hanem az, hogy nem teszünk ellene. Az elmúlt nyolc év cigányvezetőit bíróság elé kellene állítani".
  atv.hu”
 • 8. Falcao 2010. május 12. 16:37
  „cigányt vagy romát se szabad írni?kormost se lehet.Akkor hogy nevezzük őket?”
 • 7. nyomdasz63 2010. május 12. 15:28
  „...a rendőrség mellett nincs helyük gárdáknak.

  Miért,a városőrségnek pl. van ???/legalább is Móravárosban!/”
 • 6. varadipal 2010. május 12. 15:26
  „Vikike kiengedte a befőttesüvegből a feketelevest, Petike meg próbálja visszagyömöszölni. Ha sikerrel jár, jól dugózza le, mint a pezsgót szokták, mert ha kijön, nagyot durran és összefröcsköl mindenkit.”
 • 5. szilléri 2010. május 12. 14:15
  „A gárda attól törvénytelen, hogy a szoci többség hozott egy törvényt ! Az önvédelemre minden egészséges társadalomnak joga és kötelessége is lehet. Pláne ha az arra hivatott és megfízetett államhatalmi szervezetek politikai és/vagy maffia okokból alkalmatlanok.”
 • 4. Bunghole99 2010. május 12. 10:47
  „Petike! Költözz ki Ózdra egy hétre és ismételd meg ezt a mondatot...könyörögni fogsz a gárdáért garantálom:) Könnyű a rózsadombról pofázni.”
 • 3. Falcao 2010. május 12. 10:29
  „Itt a gárda a legfontosabb most.Az nem hogy <moderálva> ha úgy tartja úri kedvük agyba-főbe verhetik a másikat persze csapatostul.”
 • 2. maros50 2010. május 12. 10:20
  „gróf!
  Ami akkor történt az törvényes volt,nem hasonlítható össze a kontrolálhatatlan gárda tevékenységével.Ami még fontos a bíróság jogerős ítéletét a gárda ügyében nem lehet figyelmen kívül hagyni.Azzal tudnám érzékeltetni,hogy ha bünöző nevet változtat akkor ís bünöző és ha büncselekményével a bíróság elítélte jogerőssen a börtönbe kell vonulnia.”
 • 1. gróf 2010. május 12. 09:48
  „"a magyar törvényeket mindenkinek be kell tartani, akkor is, sőt pláne akkor, ha országgyűlési képviselő"

  Kivéve ha a Kossuth téren rendőrségi kordont bont...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi adózás: kik járnának jól, kik járnának rosszul?

A Fidesz várhatóan úgy fogja bevezetni a családi adózást, hogy mellette megmarad a jelenlegi személyi alapú jövedelemadózás is. Tovább olvasom